Öğrencilerin Karne Sevinci - Son Dakika
Yerel

Öğrencilerin Karne Sevinci

Öğrencilerin Karne Sevinci

Bilecik'te, okul öncesi eğitim kurumlarıyla ilk ve orta dereceli okullarda yaklaşık 36 bin öğrenci karnelerini alarak, yarıyıl tatiline başladı.

25.01.2013 14:06

Bilecik'te, okul öncesi eğitim kurumlarıyla ilk ve orta dereceli okullarda yaklaşık 36 bin öğrenci karnelerini alarak, yarıyıl tatiline başladı.

Vali Halil İbrahim Akpınar, 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanması dolayısıyla 700. Yıl İlkokulu ve Ortaokulu'nda düzenlenen törende, il genelinde yaklaşık 36 bin öğrencinin karne alarak tatile başladığını bildirdi.

Karnelerdeki notların sadece çocukların değil, velilerin de durumunu yansıttığını belirten Akpınar, şöyle konuştu:

"Ara karnede eksikler, hatalar ve yanlışlar varsa onlar görülecek. Tüm dersler iyiyse onu da göreceğiz ve ikinci dönemde devam ettirmeye çalışacağız. Anne ve babalar hiçbir şekilde çocuklarını, karnedeki durumları dolayısıyla cezalandırma veya aşağılama pozisyona girmemeli. Onların eksiklerini tamamlama cihetine gitmeli. Okul ve öğretmeniyle daha sıkı bir ilişki içinde olmalı. Eğitim hayatında hep şunu görüyoruz; okulu, öğretmeni, idarecilerle ilgili olan, çocuğunun derslerini her gün takip eden anne ve babalar sayesinde çocuklar daha başarılı oluyor. Başarı da başarısızlık da tek başına çocuğa yüklenemez. Eğitim, sadece çocuk temelli bir olgu değil, okul, aile, çevre ve çocukla beraberce yürütülen bir programın sonucudur."

Akpınar, Bilecik'te eğitim altyapısında sorunlar yaşanmadığını, nüfus hareketleri, il ve ilçe merkezlerindeki bazı gelişmeler dolayısıyla bazı ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, Bilecik'te doğan ve Milli Eğitim Bakanlığı'na atanan AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı'ya, yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra, beraberindekilerle sınıfları tek tek gezen Akpınar, öğrencilerin karnelerini dağıttı. Bazı veliler ise çocuklarının karnelerini kendileri verdi.

Törene, Bilecik Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ve Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Ali Fidan, 700. Yıl İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Sabri Geçgelen ile veliler katıldı.

Muhabir: Muhsin Arslan

Yayıncı: Sedat Gök - BİLECİK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrencilerin Karne Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement