Öğrencilere Tema Vakfı Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere Tema Vakfı Anlatıldı

Öğrencilere Tema Vakfı Anlatıldı

Kütahya'da ilk defa uygulanan proje ile Pazarlar ilçesine bağlı Sofular Kasabasında öğrencilere Tema Vakfı tanıtıldı.

03.03.2014 16:59  Güncelleme: 17:00

Kütahya'da ilk defa uygulanan proje ile Pazarlar İlçesine bağlı Sofular Kasabasında öğrencilere Tema Vakfı tanıtıldı.

Simav Tema Gönüllü Sorumlusu Ömer Önder ve Pazarlar Tema Gönüllü Sorumlusu Hakkı Yıldız, Sofular ilk ve ortaokulu öğrencilerine yönelik Tema konulu seminer verdi.

Genç Tema gönüllülerine Tema'yı, faaliyetlerini ve ağaç dikimini anlatan Ömer Önder seminerin sonunda fıstık çamı ve meşe palamudu tohumları dağıttı. Ayrıca Önder, dağıttığı bu tohumların gelecekte Sofuların geçim kaynağı haline gelebileceğini belirtti.

Seminerin ardından Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar, Sofular Belediye Başkanı Mehmet Ali Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi ve Pazarlar Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin de katılımı ile 4. Sınıfların kapısına "Bu sınıftaki öğrenciler Tema gönüllüsüdür" yazılı yeşil yaprak çakıldı. En yaşlı Tema gönüllüsü tarafından en küçük Tema gönüllülerine üyelik kartları verildi. Öğrencilere kısa bir açıklama yapan Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar, bu etkinliğin Kütahya'da bir ilk olduğunu ve inşallah 3. Sınıflarında bu yaprağı alan ikinci sınıf olacaklarını belirtti.

Yaprak çakımından sonra ağaç dikimine geçildi. Öncelikle ağaçlar hakkında kısa bir bilgi veren Ömer Önder, ilk fidanı Pazarlar kaymakamı İshak Çınar'la birlikte dikti. Daha sonra Temanın hediyesi olan 50 adet ağacın dikimine geçildi. Her sınıf rehber öğretmenleri eşliğinde ağaçlarını dikti.

Konu ile ilgili açıklama yapan okul Müdürü Erdoğan Aktaş, okulda düzenlenen bu Tema şöleninin öğrencilerde yeşil adına, toprak adına çok önemli olduğunu ve bu etkinlik sayesinde tüm öğrencilerin artık dikili bir ağacının olacağını, bununda gelecek adına çok önemli olduğunu belirterek programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programın sonunda Ömer Önder ve Hakkı Yıldız'a okulun bir resmi hediye edildi. (MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilere Tema Vakfı Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement