Öğrencilere, Engellilerin Sorunları Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere, Engellilerin Sorunları Anlatıldı

Öğrencilere, Engellilerin Sorunları Anlatıldı

Karadeniz Görme Engelliler Derneği (KAGED) tarafından Yukarıdamlalı İlk ve Ortaokulu öğrencilerine engellilerin karşılaştığı sorunlar anlatıldı.
KAGED engellilerin toplum içinde karşılaştığı sorunlar ve toplum içindeki yaşayış tarzları...

15.11.2013 10:05

Karadeniz Görme Engelliler Derneği (KAGED) tarafından Yukarıdamlalı İlk ve Ortaokulu öğrencilerine engellilerin karşılaştığı sorunlar anlatıldı.

KAGED engellilerin toplum içinde karşılaştığı sorunlar ve toplum içindeki yaşayış tarzları hakkında bilgilendirme ve özürlülere toplumda yardımcı olma konusunda bilgiler verilmek üzere Yukarıdamlalı İlk ve Ortaokulu Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Müdür Mehmet Tüm tarafından karşılanan KAGED Genel Başkanı ve üyeleri okul müdürünün odasında bir süre sohbet ettikten sonra okul bahçesinde toplanan öğrencilere engellilerle ilgili bilgi verdiler.

KAGED Başkanı Faruk Teber ve üyeler tarafından öğrencilere çeşitli örneklerle engellilerin kullandıkları aletler ve eğitimleri konusunda örneklendirmeler yapıldı. Yukarıdamlalı İlk ve Ortaokulu'nda öğrenci olan iki öğrencinin de katılımıyla öğrencilere engelliler toplumda nasıl yardımcı olacakları örneklerle gösterildi. Bilgilendirmeye gelen Üyelerinin tümü görme özürlü olması sebebiyle, hayatlarını nasıl idame ettiklerini ve eğitim için bilgisayarı ve yazma aletlerini nasıl kullandıklarını tek tek anlattılar.

Program sonunda ise KAGED Genel Başkanı Faruk Teber, okulda eğitim gören iki görme engelli öğrenciye baston hediye etti.

Okul Müdürü Mehmet Tüm ve öğretmenler KAGED'in bu bilgilendirme toplantısından dolayı Genel Başkan Faruk Teber ve üyelere teşekkür ettiler. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilere, Engellilerin Sorunları Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement