Öğrencilere Diş Macunu ve Diş Fırçası - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere Diş Macunu ve Diş Fırçası

Öğrencilere Diş Macunu ve Diş Fırçası

Tokat merkeze bağlı köylerde öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

13.06.2014 14:53

Tokat merkeze bağlı köylerde öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Tokat Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa planladığı etkinlikte merkeze bağlı köylerde diş macunu, diş fırçası ve diş sağlığı ile ilgili hikaye kitabı dağıtımı yapıldı. Merkeze bağlı Çat kasabası Şehit Üstteğmen Ragıp Yılmaz İlkokulu ve Semerci Köyü İlkokullarında gerçekleşen dağıtıma GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, GOÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Altuğ Bıçakçı, Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri katıldı. Rektör Şahin, Diş Hekimliği Fakültesi'nden bu çalışma ile ilgili kendilerine teklif geldiğinde hiç düşünmeden bu konuya destek olmak istediğini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ise Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden gelen bu teklifin kendilerini oldukça mutlu ettiğini ifade ederek, "Öncelikle merkeze bağlı köylerimizden başlamak istedik. İlerleyen zamanlarda imkanlarımızın elverdiği ölçüde tüm kasaba ve köylerimizde bu çalışmayı yapmayı planlıyoruz" dedi.

GOÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Altuğ Bıçakçı ise öğrenme ve alışkanlıkların ilkokul çağlarında kazandırıldığına dikkat çekerek, "Biz aile bireyleri olarak ilkokul çağlarındaki çocuklarımıza sağlıklarını devam ettirebilmeleri için Diş Hekimliği Fakültesi olarak böyle bir çalışma yapmayı planladık. Rektörlüğümüzün desteği ile diş sağlığı konulu bir hikaye kitabı bastırdık. Kitapla beraber diş fırçası ve diş macunu dağıtımı yaptık. Rektörümüz başta olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürümüze, fakültemiz öğretim üyelerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Programa katılanlar tarafından öğrencilere diş macunu, diş fırçası ve diş sağlığı ile ilgili hikaye kitabı dağıtıldı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilere Diş Macunu ve Diş Fırçası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement