Öğrenciler Hükümet Meydanında Madde Bağımlılığını Anlattı - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Hükümet Meydanında Madde Bağımlılığını Anlattı

Öğrenciler Hükümet Meydanında Madde Bağımlılığını Anlattı

Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri sigara ve madde bağımlılığına dikkat çekti.

05.03.2014 12:54

Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri sigara ve madde bağımlılığına dikkat çekti.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, 1-7 Mart Yeşilay Haftası münasebetiyle "Kendinize ve sevdiklerinize sağlıklı bir gelecek hediye edin, yaşamayı seçin" sloganıyla hafta boyunca bir dizi etkinlik düzenleyecek. Türkiye Yeşilay Cemiyeti, düzenlendiği etkinliklerle, kamuoyunun bağımlılıklarla ilgili farkındalığını artırmayı hedefliyor.

Etkinlikler kapsamında Oltu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri de ilçe halkını Yeşilay'ın çalışmaları ve madde bağımlılığı konusunda bilgilendirmek için Hükümet Meydanında bir program düzenledi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Oltu Şubesi Başkanı Ahmet Kalkan, sigara, internet bağımlılığı, kumar ve madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturabilmek amacıyla böylesi bir faaliyet gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kalkan, Oltu halkına başta sigara olmak üzere bağımlılık yapan maddelerin zararlarını anlatmaya çalıştıklarını Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin göndermiş olduğu ücretsiz promosyon ürünleri dağıttıklarını ifade etti.

Okul öğrencilerinden Zehra İşleyen ve Cansu Bektaş, ilçe halkını Yeşilay konusunda bilinçlendirmek amacıyla vatandaşlara kalem, broşür, rozet ve balon dağıttıklarını belirttiler.

Oltulu vatandaşlarla sigara ve madde bağımlılığı konusunda bir anket çalışması da yapan okul öğrencileri esnafları da tek tek dolaşarak faaliyet hakkında bilgi verdiler.

Öğrencilerin Yeşilay konulu çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getiren Oltulular, bu tür etkinliklerin bilinçlenmelerine büyük katkı sağladığını belirttiler. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Hükümet Meydanında Madde Bağımlılığını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement