Ödemiş'te Kur'an Kursu Öğrencilerinden Aşure İkramı - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'te Kur'an Kursu Öğrencilerinden Aşure İkramı

Ödemiş\'te Kur\'an Kursu Öğrencilerinden Aşure İkramı

Ödemiş'te Muharrem ayının ilk aşure ikramı Yolüstü Köyü Kur'an Kursu eğitmenleri ve öğrencileri tarafından yapıldı.

27.11.2012 08:26  Güncelleme: 09:04

Ödemiş'te Muharrem ayının ilk aşure ikramı Yolüstü Köyü Kur'an Kursu eğitmenleri ve öğrencileri tarafından yapıldı. 5 yıldır geleneksel olarak sürdürülen aşure ikramına vatandaşlar ilgi gösterirken, Müftü Mustafa Bilgiç de kepçeyle sık sık aşure kazanını karıştırarak yardımcı oldu.

Yapılan aşure ikramına Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas, Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, Vergi Dairesi Müdürü Hamza Cihaner, Yolüstü İlköğretim Okulu idareci ve öğretmenleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Ödemiş Müftüsü Bilgiç, aşure ikramı nedeniyle Yolüstü Köyü Kur'an Kursunu ziyaret etti ve kurs öğrencileriyle derse katıldı.

Mustafa Bilgiç, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Sizlerin kursa gelmeniz bizleri mutlu ediyor. Öğrenmenin yaşı yoktur. İnsan ölünceye kadar talebedir.

Buralarda güzel şeyler öğreniyorsunuz. Görgü, görmektir, algılamaktır, gözün ve ruhun hakkını vermektir. Elinizin değdiği, gözünüzün gördüğü, ruhunuzun hissettiği her şeye sizler mana yüklerseniz ve anlam verirseniz o zaman onlarda sizlerle canlı bir organizma gibi konuşurlar. Burada aşure ikramı yapıyorsunuz. Sizleri ayrıca tebrik ediyorum. Yaptığınız hayırları Allah kabullerin en güzeli ile kabul eylesin. Anlamlı bir hayat faydalı bir hayattır" dedi.

Yolüstü Kuran Kursu öğreticisi Ümmühan Erkut ise, şunları söyledi: "Kur'an Kursumuz 36 yıldır burada hizmet veriyor. Her yıl yoğun olarak öğrencilerimiz kursumuza iştirak ediyorlar. Sizlerin nezdinde kendilerine teşekkür ediyorum. Beş yıldan bu yana da Muharrem ayında bin kişilik aşure yapıp, halkımıza ikram ediyoruz. Bu ikrama katkısı olanlara da teşekkür ediyorum ve hayırlarını Allah kabul eylesin. Sizlere de davetimize icabet etmenizden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'te Kur'an Kursu Öğrencilerinden Aşure İkramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement