Obezite ile Mücadele - Son Dakika
Yerel

Obezite ile Mücadele

Obezite ile Mücadele

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kantin çalışanlarına yönelik obezite bilgilendirme eğitimi verildi.

03.02.2012 16:42

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kantin çalışanlarına yönelik obezite bilgilendirme eğitimi verildi.

Sağlık Bakanlığı 'Yeterli-dengeli beslenme ve hareketli hayat programı' kapsamında Kahramanmaraş'ta başlatılan çalışmalar sürüyor. İl Sağlık Müdürlüğü Obezite birimi tarafından hazırlanan eğitim toplantısında kantin çalışanlarına yönelik obeziteyle mücadele yolları anlatıldı.

Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Gökhan Gökşen, okul çağının çocukların fiziksel ve sosyal yönden büyüme ve gelişimlerinin hızlandığı, beslenme alışkanlıklarının geliştiği ve sağlıklı yaşamın temellerinin atıldığı bir dönem olduğunu belirtti. Gökşen, şöyle konuştu:

"Özellikle bu dönemde kazanılan sağlıklı beslenme alışkanlıkları, ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabilecek beslenme ile ilgili hastalıkların önlenmesinde etkili olacaktır. Yeni neslimizin ilerleyen dönemlerde kalp ve damar hastalıkları, diyabet gibi sağlık sorunlarıyla karşılaşmamaları için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir."

Daha sonra Çevre Sağlığı Şube Müdürü Adem Solmaz, kantin işletmecilerine gıda güvenliği, gıda hijyeni, çocukluk çağı obezitesi ve bunu önlemede kantin çalışanlarının rolü konulularında bilgiler verdi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement