Nusaybin'de Yer Fıstığı Yetiştirme Denemesi - Son Dakika
Yerel

Nusaybin'de Yer Fıstığı Yetiştirme Denemesi

Nusaybin\'de Yer Fıstığı Yetiştirme Denemesi

Mardin'in Nusaybin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçede alternatif ürün olarak yer fıstığı yetiştirme denemesi yaptı.

06.01.2012 15:13

Mardin'in Nusaybin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçede alternatif ürün olarak yer fıstığı yetiştirme denemesi yaptı.

Ziraat Mühendisi İsmail Gök, ilçeye bağlı Eskiyol köyünde 1 dekarlık yer fıstığı denemesinin yapıldığını söyledi. Çalışma sonucunda elde edilen değerlerin bölge için yer fıstığının alternatif ürün olarak düşünülebileceğini gösterdiğini kaydeden Gök, "Bölgemizin ekonomisi tarıma dayalıdır. Bölgemizde yetiştirilen tarım ürünleri buğday, arpa, mısır, mercimek ve pamuktur. Bu ürünlerin devamlı ekiminden dolayı ortaya çıkan sorunlar yıldan yıla artmaktadır. Bu yüzden çiftçilerimizin değişik ürünlere

yönlendirilmesi düşünülmüştür. Projenin temel hedefi yerfıstığının bölgeye adaptasyonunu görmektir. Eskiyol köyünde 1 dekarlık alanda yapılan denemede verim 370 kilogram olarak tespit edilmiş olup, istenilen sonuç elde edildiği için alternatif bir ürün olarak değerlendirilebilir olduğu gözlenmiştir. 1 kilogram yer fıstığının 3 lira olduğu düşünülürse çiftçilerimize önemli bir kazanç sağlayacağı kesindir" dedi.

Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nevaf Kalkan da, alternatif ürünler üzerinde çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nusaybin'de Yer Fıstığı Yetiştirme Denemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement