Nkü Rektör Adayı Prof. Dr. Burhan Arslan Yönetim Anlayışını Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Nkü Rektör Adayı Prof. Dr. Burhan Arslan Yönetim Anlayışını Açıkladı

Nkü Rektör Adayı Prof. Dr. Burhan Arslan Yönetim Anlayışını Açıkladı

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Burhan Arslan, protokol rektörlüğü değil sahada koşan, çalışan, terleyen bir rektörlük anlayışını benimsediklerini söyledi.

10.03.2015 13:03

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Burhan Arslan, protokol rektörlüğü değil sahada koşan, çalışan, terleyen bir rektörlük anlayışını benimsediklerini söyledi.

NKÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Arslan, yönetim anlayışını açıkladı. Projelerle katılımcı ve birimlerin kararlarına saygılı şekilde bir yönetim anlayışı ile hareket edeceklerini belirten Prof. Dr. Arslan, rektörün üniversitenin dışarıya açılan yüzü olduğunu ifade etti.

Ortak akıl, katılımcılık ve demokratik ilkelere göre yönetimi benimsediklerine dikkat çeken Prof. Dr. Arslan, "İnsan odaklı şeffaf bir yönetim sözünü verdik. Aynı zamanda her birimin kendisini yöneterek kurumsallaşmasını sağlayacağız. Kurumsallaşma ortaya çıkışımızın temel sebebidir. Yönetimimizde kurulların kararları dikkate alınacaktır. Kurumlar ve kurullar kendi işleyişinde özgür bir ortama kavuşacak. Rektör üniversitenin dışa bakan yüzüdür. Üniversitenin kaynaklarının gelişmesini sağlar ve bunları birimler içerisinde hakkaniyetli bir şekilde dağıtır. Her birim kendi kararını kendi alır ve rektörlük de bu kararı onaylar. Burada önemli olan birbirine güvenen destek veren güçlü bir yönetim oluşturmaktır. Tabi yönetim anlayışımız ve vizyonumuz da projelerimizle Türkiye'nin 2023 ve 2071 stratejik hedefleri ile bire bir uyumlu olacaktır. Çünkü üniversiteler bu bölgenin kalkınmasında merkezdir. Sanayi, turizm ve tarımla bu bölge ile bütünleşen, proje ağırlıklı çalışan bir yönetim oluşturacağız. Protokol rektörlüğü değil sahada olan bir rektör anlayışını benimsedik. Protokol rektörlüğü değil, koşan çalışan terleyen bir rektör anlayışını benimseyeceğiz" dedi.

"PROJELERİMİZLE ÜNİVERSİTESİNE SAHİP ÇIKAN ŞEHİR OLUŞTURACAĞIZ"

NKÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Arslan, Tekirdağ halkına faydalı, toplumla bütünleşen, projeleriyle üniversitesine sahip çıkan, şehri tarafından benimsenen üniversite oluşturacaklarını belirtti.

Projeleriyle Tekirdağlıların Namık Kemal Üniversitesi'ni sahipleneceğini belirten Prof. Dr. Arslan, "Sorumluluklarının bilincinde, projeleriyle şehrin gelişimine katkı sağlayan bir anlayış benimsedik. Dışarıya bakan ve dışarının imkanlarını üniversiteye kazandıran projeler geliştireceğiz. Başta Çorlu olmak üzere tüm Tekirdağ'ın Namık Kemal Üniversitesi'ne destek vermesini sağlayacağız. Projeleriyle şehri tarafından sahiplenilen bir üniversite oluşturacağız. Üniversitenin gelişmesinde Çorlu Mühendislik Fakültesi'ni stratejik konumda görüyoruz. Oraya yapacağımız yatırımlarla özel sektörün de desteği ile sanayi ve bilimi bir araya getireceğiz. Tarım, sanayi ve bilimi çevreye duyarlı şekilde kullanarak önde gelen ve benimsenen üniversite oluşturacağız" ifadelerini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nkü Rektör Adayı Prof. Dr. Burhan Arslan Yönetim Anlayışını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement