Nkü Rektör Adayı Prof. Dr. Burhan Arslan: "Trakya'nın İlk Bilim ve Teknoloji Merkezini Namık Kemal... - Son Dakika
Yerel

Nkü Rektör Adayı Prof. Dr. Burhan Arslan: "Trakya'nın İlk Bilim ve Teknoloji Merkezini Namık Kemal...

Nkü Rektör Adayı Prof. Dr. Burhan Arslan: "Trakya\'nın İlk Bilim ve Teknoloji Merkezini Namık Kemal...

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Burhan Arslan, Trakya Bölgesi’nin ilk Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni Namık Kemal Üniversitesi’ne kazandıracaklarını söyledi.

15.04.2015 10:05

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Burhan Arslan, Trakya Bölgesi'nin ilk Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni Namık Kemal Üniversitesi'ne kazandıracaklarını söyledi.

Yenilikçi ve Girişimci ilk 50 üniversite sıralamasında Namık Kemal Üniversitesi'nin yer almasını sağlamak amacıyla birçok proje hazırlayan NKÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Burhan Arslan, Türkiye'de az sayıda bulunan Bilim ve Teknoloji Merkezlerinden bir tanesini Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde kurarak bilime ve teknolojiye hakim gençlerin yetiştiği bir üniversite oluşturacaklarını belirtti.

Bilim ve Teknoloji Merkezi Projesi ile her kesimden insanı bilim ve teknoloji ile buluşturacaklarını belirten NKÜ Rektör Aday Prof. Dr. Burhan Arslan, projenin Trakya bölgesinde bir ilk olduğunu ifade ederek, "Bu projemizle Tekirdağ'ın ve Trakya'nın ilk Bilim ve Teknoloji Merkezi Namık Kemal Üniversitesi'nde kurulacak. Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde kurulacak merkez, her yaştan farklı birikimlere sahip olan insanları bilimle buluşturacaktır. Böylelikle bilim ve teknolojide önde gelen bir üniversite haline dönüşeceğiz. Her kesimden insanların bilimle tanışmasını sağlayacağız. Projemizle daha çok gençlerin merakını uyandırarak gelecekte bilime yönelmelerini sağlayacağız. Projemiz onlara bilim ve teknolojiye bakış açısı kazanmalarını sağlayacaktır. Deneysel olarak uygulama yapma merkezi olacaktır. Tübitak'ta ifade edildiği üzere, Bilim ve Teknoloji Merkezleri her yaştan farklı birikime sahip insanları bilimle buluşturmak, bilgiyi kaynağından öğrenmelerini sağlamak ve bilime olan merakı tetiklemek üzere tasarlanmış deneysel ve uygulamalı merkezlerdir" dedi.

Bilim merkezlerinin, kişilerin tüm duyularına hitap ederek, isteyene okuyarak, isteyene dinleyerek, isteyene uygulayarak yani dokunarak öğrenme fırsatı sunduğunu belirten Prof. Dr. Arslan, bilim merkezlerinin amacının tüm bilgileri tam anlamıyla vermek değil, kişilerin bilime karşı olan ilgilerini artırmak ve dikkatlerini çekebilmek olduğunu söyledi.

Bilim merkezlerinin, günlük olaylara bilimsel bir bakış açısıyla yaklaşabilme yönünde ufuk açtığını vurgulayan Prof. Dr. Arslan, "Kısaca bu merkezler duyular yoluyla sezgiyi harekete geçirir. Bilime katkısının yanı sıra, bu merkezler bulundukları coğrafyanın tarih ve kültürünü de sergiler. Bilim ve sanatın birlikteliğidir. Çünkü bilimsel bilginin sunulması sanatsal bir bakış açısı gerektirir. Bilim merkezleri, günlük olaylara bilimsel bir bakış açısıyla yaklaşabilme yönünde bir ufuk açmaktadır. Özellikle küçük yaştaki ziyaretçilerin kendi başlarına karar verebilen ve sorumluluk sahibi bireyler olmalarına katkı sağlamaktadır. Bilim merkezleri, sadece içerikleriyle değil, mimarileriyle, yeşil alanları ve kullanım amaçlarının çeşitliliğiyle de cazibe merkezi olma özelliği taşımaktadırlar. Geniş giriş ve bekleme salonları, yüksek tavanlarıyla, ziyaretçilere rahat bir ortam sunmaktadırlar. Henüz bilim merkezinin içerisine girmeden ziyaretçileri karşılayan etkileşimli açık hava sergileri, onları bilimin gizemli dünyasına davet eder. Üniversitemiz, Türkiye'de bilim merkezlerinin yaygınlaşmasını, bilimsel düşüncenin gelişmesini ve bilim kültürünün yaygınlaşmasını, topluma düşünen ve sorgulayan öncü bireyler kazandırmayı, topluma yeni bir vizyon kazandırarak Türkiye'deki bilimsel birikime ihtiyaç duyduğu sıçramayı yaptırmayı amaçlayan TÜBİTAK'la işbirliği yaparak bu projeyi gerçekleştirecektir. Bu projemizle Türkiye'de çok az yerde bulunan Bilim ve Teknoloji Merkezini Namık Kemal Üniversitesi'ne kazandırarak üniversitemiz çağımızın vazgeçilmezleri bilim ve teknolojide önde gelecektir" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nkü Rektör Adayı Prof. Dr. Burhan Arslan: 'Trakya'nın İlk Bilim ve Teknoloji Merkezini Namık Kemal... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement