Nilüfer'de Engeller Aşılıyor - Son Dakika
Yerel

Nilüfer'de Engeller Aşılıyor

Nilüfer\'de Engeller Aşılıyor

Nilüfer Belediyesi ve Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği, Nilüfer'de yaşayan dezavantajlı grupların meselelerine çözüm bulmayı hedefliyor.

26.05.2014 14:14  Güncelleme: 14:09

Nilüfer Belediyesi ve Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği, imzaladıkları protokolle Nilüfer'de yaşayan dezavantajlı grupların meselelerine çözüm bulmayı hedefliyor.

Türkiye'de ilk olarak Nilüfer Belediyesi tarafından kurulan Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi, dezavantajlı gruplara yönelik örnek projelere imza atmaya devam ediyor. Nilüfer Belediyesi ve Türkiye'de örnek çalışmalara imza atan Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği, Nilüfer'de bulunan engellilerin sağlık, eğitim ve kişisel ekipmanlarının karşılanması için ortak protokole imza attı.

Nilüfer'de yaşayan dezavantajlı grupların ihtiyaçlarının giderilmesi için düzenlenen protokol törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel, Okyanus Gönüllü Borusanlılar Platformu'ndan Serdar Özkaleli ve Neslihan Koçer Ersoyak, Nilüfer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Bircan Uysal ve çok sayıda davetli katıldı.

"Önce insan" ilkesiyle Nilüfer'de yaşayan bütün canlıların mutluluğunun peşinde olduklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, "Dezavantajlı gruplara destek olarak, daha kaliteli ve herkes için yaşanabilir bir kent kurmak istiyoruz. Onların refah seviyesini artırmak en önemli hedefimiz" şeklinde konuştu.

Türkiye'de yaklaşık 9 milyon engelli bulunduğunun altını çizen Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel de, hedeflerinin dünya modeli oluşturmak olduğunu söyledi. Demirel, engellilerin hayatın içinde yeterince yer alamadığını kaydederek, "Nilüfer'de yaşayan engellilere el uzatacağız" dedi.

Dezavantajlı grupların sağlık, eğitim ve kişisel ekipmanlarının sağlanması için imzalanan protokol töreninde Okyanus Gönüllü Borusanlılar Platformu ise, iki Nilüferli engellinin tedavisini üstlendi. - BURSA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement