Niğde'nin Ulukışla ilçesinde sokak hayvanları için örnek proje hayata geçirildi - Son Dakika
Yerel

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde sokak hayvanları için örnek proje hayata geçirildi

Niğde\'nin Ulukışla ilçesinde sokak hayvanları için örnek proje hayata geçirildi

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, Ulukışla Kaymakamlığı tarafından sokak hayvanları için örnek bir proje hayata geçirildi. İlçe ve ilçeye bağlı beldelerde belirlenen noktalara sokak hayvanları besleme istasyonları kuruldu. Bu istasyonlar sayesinde hayvanların su ve mama ihtiyaçları düzenli olarak karşılanacak. Ulukışla Kaymakamlığı personelleri ise istasyonlara düzenli mama ve su dağıtacak. Ayrıca, kurulan besleme odaklarının üzerindeki yazılarla vatandaşa yasal uyarı yapıldı ve hayvanların beslenmelerine engel olmanın suç olduğu belirtildi.

20.03.2024 09:56  Güncelleme: 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde sokak hayvanları için örnek proje hayata geçirildi.

Ulukışla Kaymakamlığı tarafından ilçe ve ilçeye bağlı beldelerde belirlenen noktalara sokak hayvanları besleme istasyonu kuruldu.

Sokak hayvanlarının su ve mama ihtiyaçlarını karşılayacak istasyonlar sayesinde yiyecek bulmakta zorlanan hayvanların düzenli beslenmesi sağlanacak.

Görevlendirilen Ulukışla Kaymakamlığı personelleri istasyonlara düzenli mama ve su dağıtacak.

İlçede bulunan muhtelif yerlere kurulan istasyonlardaki mamalar sayesinde hayvanlarının susuzluk ve açlıktan ölmesinin engellenmesi hedefleniyor.

Kurulan besleme odaklarının üzerindeki yazılarla ise vatandaşa yasal uyarı yapıldı.

Sokakların sahipsiz hayvanların yaşam alanı olduğunun vurgulandığı yazıda, hayvanların beslenmelerine engel olmanın, zarar vermenin 5199 sayılı 'Hayvanları Koruma Kanunu' gereğince suç olduğu, yasayı ihlal edenlere ise cezai işlem uygulanacağı belirtildi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde'nin Ulukışla ilçesinde sokak hayvanları için örnek proje hayata geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement