Niçin Yeni Bir Uygarlık? Niçin Yeni Bir Türkiye" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Niçin Yeni Bir Uygarlık? Niçin Yeni Bir Türkiye" Konferansı

Niçin Yeni Bir Uygarlık? Niçin Yeni Bir Türkiye" Konferansı

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onat: "En az okuyan toplumların Müslümanlar olduğunu görüyoruz"

20.05.2014 14:16

Safranbolu ilçesinde, Maturidi Yesevi Otağı İlmi ve Kelami Araştırmalar Derneği tarafından  "Niçin Yeni Bir Uygarlık? Niçin Yeni Bir Türkiye" Konferansı düzenlendi.

Ünsal Tülbentçi Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen konferansta konuşan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Onat, Müslümanların yaşadığı bölgelerde ciddi sorunların bulunduğunu belirtti.

Herkesi düşünmeye davet eden Onat, "Nerede Müslüman yaşıyorsa, orada ciddi sorunlar var. En son yaşadığımız 301 canımızın şehit olmasına yol açan elim maden kazası. Dünyanın başka yerlerinde de maden kazaları oluyor. Acaba şu soruyu soruyor muyuz? 'Oradaki çalışma koşulları ve bizim madenlerimizde ki çalışma koşulları nasıl?' Bunlar hep tartışılmalı" ifadesini kullandı.

İnsanların her konuda birbirini kolaylıkla suçladığını vurgulayan Onat, şöyle konuştu:

"Bu çözüm değil. Bir yerde yanlış varsa elimizi vicdanımıza koyup, o yanlışın sebeplerini bulmak zorundayız. Sebeplerini bulabilirsek, o yanlıştan gerekli dersi çıkartırız, onu bir daha tekrarlamayız. Acı gerçeği söyleyeyim mi? İslam dünyasına baktığınız zaman okuma yazma oranından artık söz etmiyorum. Günümüz koşullarında okuma oranı çok ilkel bir ifade kalıyor. En az okuyan toplumların Müslümanlar olduğunu görüyoruz. Bu acı değil mi? 'oku' emrine rağmen en az okuyanların Müslümanlar olması içinde yaşadığımız sefaletin belki çok açık kanıtlarından birisidir." - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Niçin Yeni Bir Uygarlık? Niçin Yeni Bir Türkiye' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement