Nazillili Bakkallar 'Fatih Astepe' ile Yola Devam Dedi - Son Dakika
Yerel

Nazillili Bakkallar 'Fatih Astepe' ile Yola Devam Dedi

Nazillili Bakkallar \'Fatih Astepe\' ile Yola Devam Dedi

Nazilli Bakkallar Esnaf Odası olağan kongresinde rakibine büyük fark atan mevcut başkan ‘Fatih Astepe’ güven tazeledi.

13.01.2014 18:19

Nazilli Bakkallar Esnaf Odası olağan kongresinde rakibine büyük fark atan mevcut başkan 'Fatih Astepe' güven tazeledi.

Mart 2009 seçimlerinde 15 yıllık başkan Mahir Özkul ile yarışan ve 117 oy farkla seçimi kazanan Fatih Astepe bu kez ise Ayhan Büyükçam ile oda başkanlığı için yarıştı. Başkan Astepe, ikinci kez girdiği seçimde de üyelerinin yüksek ilgisi ile güven tazeleyerek ikinci kez başkan seçildi. Seçim sonunda Ayhan Büyükçam, Başkan Astepe'yi tebrik ederek ikinci kez görevinde başarı diledi.

Nazilli Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Selahattin Çetindoğan'ın yapmış olduğu olağan genel kurul sonunda yapılan oylamada sandıktan çıkan oylarda mevcut başkan Fatih Astepe 250 oy alarak başkanlığı kazandı. 700 üyeli Nazilli Bakkallar Esnaf Odası Genel Kurulunda 528 kişinin imza atarak hazurun listesi oluşturduğu öğrenilirken, seçimlerde 313 delege oy kullandı. Mavi listeli Fatih Astepe 250 oy, turuncu listeli Ayhan Büyükçam ise 59 oy alırken, seçimlerde 309 oyun geçerli, 4 oyun ise geçersiz sayıldığı belirtildi.

Hizmet bayrağını devraldığı andan itibaren, sevgi ve saygı başta olmak üzere pek çok yenilikle değişim rüzgarını sağladıklarını hatırlatan Fatih Astepe, kongrede yaptığı konuşmasında yaptıkları çalışmalar hakkında oda üyelerini bilgilendirdi. Dönemimizde dayanışma meslektaşlarımız arasında en önemli unsur olmuştur diyen Fatih Astepe; "Hatırlayacağız üzere önceki hizmet binamız küçük ve kullanışlı değildi, biz siz üyelerimiz ve Nazilli Bakkallar Odasına yakışır bir hizmet binası yaptık. Odamız Aydın'ın örnek odası olmuş olup, hizmet binamızı biz ve bizden sonraki tüm üyelerimiz rahatlıkla kullanabileceklerdir. 2010 yılında söz verdiğimiz gibi 20 TL olan basit usul muhasebe ücretini biz göreve geldikten sonra 12 TL'ye düşürdük. Yıllık enflasyon dikkate alınarak 2014 şimdiki fiyatımız 20 TL'dir. Bu ücret bugün Aydın ve ilçelerinin en düşük muhasebe ücretidir. 2010 senesine kadar ekmek kar marjı yüz 15 idi, biz göreve geldikten sonra kar marjımız yüzde 20'ye yükselmiştir. Sizlere söz verdiğimiz gibi yıllık bütçemizin yüzde 10'unu hastalık ve hırsızlık gibi olumsuz etkenlerden, mağdur olan üyelerimize ayırdık. Bizim dönemimizde düzenli olarak, ziyaretine gitmediğimiz ve sorunlarını dinlemediğimiz bir üyemiz dahi kalmamıştır. Nazilli Bakkallar Odası olarak yıllardır çıkmasını arzuladığımız marketler yasasının çıkması için bütün üyelerimizden imza toplayıp 2012 yılında Gümrük ve Ticaret bakanlığına teslim ettik. Alkol düzenlemesi ile ilgili de Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu hepimizin adına anayasa mahkemesine başvurmuş olup olumlu sonucu beklemekteyiz" dedi.

'BİZLERİ YOK EDEMEYECEKLERİNİ UNUTMASINLAR'

Alkollü içeceklerin saat 22.00 ile 06.00 arasında satışını kısıtlayan düzenleme ile ilgili de açıklama yapan Astepe; "Bakkallık ve büfecilik yapan esnaflarımızın günümüz koşullarında var olma mücadelesi verirken zorlandıkları herkesin tarafından bilinirken en son meclisten geçen alkollü ürünlerin satışı ile ilgili yeni düzenlemenin bu işi kendine meslek edinen esnaflarımızı zor durumda bırakacağı herkes tarafından bilinmelidir. Anayasanın 72. maddesine göre esnaflarımızı korumayan ve kollamayanları, yıllardır meclisin raflarında tozlanmaya terk edilen marketler yasasını esnaflarımızı lehine çıkartmayanları hiçbir zaman unutmayacağız. Kaptı-kaçtı önergeleriyle bizleri yok edeceklerini düşünenler tarih önünde yanıldıklarını ve bizleri yok edemeyeceklerini unutmasınlar. Sermaye lobilerinin alışveriş merkezlerinin kapanış saati olan 22.00'dan sonra alkollü ürünlerin büfelerde satışının durdurulmasını kanun gücüyle yasalaştırmalarını bu büyük camia hiçbir zaman unutmayacaktır. Yapacağımız vizyon projelerimiz var. Önce sizlerle ön çalışma yapıp, mal alım birliği ve muhasebe birliği projelerimizi hayata geçireceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi sen-ben değil 'biz' diyerek çalışacağız" dedi.

Fatih Astepe'nin listesindeki Yönetim Kurulu Üyeliklerine Özkan Okkuşçu, Hasan Acar, Osman Dönertaş, Yüksel Avcı, Gülsen Çobanoğlu ve Metin Yelgin seçilirken Denetim Kurulu Üyeliklerine de İsmet Danışman, Yalçın Demir ve Salih Çelik seçildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazillili Bakkallar 'Fatih Astepe' ile Yola Devam Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement