Nazilli Türk Ocağı, Türkçülük Gününü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Nazilli Türk Ocağı, Türkçülük Gününü Kutladı

Nazilli Türk Ocağı, Türkçülük Gününü Kutladı

Türk Ocağı Nazilli Şubesi Hars heyeti üyesi Hidayet Karabay, 3 Mayıs Türkçülük Günü ile ilgili basın açıklaması yayınladı.

03.05.2013 13:23

Türk Ocağı Nazilli Şubesi Hars heyeti üyesi Hidayet Karabay, 3 Mayıs Türkçülük Günü ile ilgili basın açıklaması yayınladı.

Başkan Hidayet Karabay, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Türk ulusunun kızıl dalgadan etkilenmesi ve yurtta komünizmin bir tehlike olarak yandaşlar toplaması, yazdıkları ve söyledikleriyle dönemin en büyük düşünürlerinden, tarihçilerinden biri olan, fikir babamız ve kut'lu atamız Nihal Atsız'ı ve onun gibi düşünen bütün Türkçüleri komünizm karşısında bir şeyler yapma konusunda düşündürüyordu. Bunun üzerine yurtta Türkçü düşünceye sahip olan herkes tutuklanmış ve hatta yolda Atsız'a selam verenler bile sorguya çekilir duruma gelmiştir. Atsız'ın evinde yapılan bir aramada o dönemde Üsteğmen olarak görev yapan Alparslan Türkeş'in Atsız'a gönderdiği mektup ve yazıları çıkınca, Türkeş de gözaltına alınmış ve Tophane'deki Askeri Cezaevi'ne kapatılmıştır. Daha sonra "Türkçü - Turancı" olduğunu itiraf etmesi için o da tabutluklara kapatılmış ve aynı dönemde Reha Oğuz Türkkan, Hüseyin Namık Orkun, Zeki Velidi Togan gibi 23 Türkçü de çok çeşitli işkencelere maruz bırakılmıştır.Türkçüler her zaman ve mekanda Yüce Türk Milleti'ne karşı yapılan haksızlıklara ve düzenlenen komplolara karşı kendilerini siper etmişlerdir. 70'li 80'li yıllarda da tek suçları vatansever ve milliyetperver olmak olan Türk milliyetçileri ne yazık ki zulüm ve işkenceler görmeye devam etmişlerdir. Bugün de ne yazık ki milliyetçiler üzerindeki bu ithamlar devam ederken Türk düşmanları her zaman olduğu gibi ellerini kollarını sallayarak hainliklerine devam ediyorlar. Dün komünizm olarak karşımıza çıkan tehlike bugün Kürtçülük olarak hayat buluyor yarın da başka bir maske altında devam edecektir. Bize düşen uyanık olmak ve ihanet odaklarına fırsat vermemektir. Tüm Türk milliyetçilerinin Türkçülük günü kutlu olsun. Tanrı Türk'ü korusun ve yüceltsin" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli Türk Ocağı, Türkçülük Gününü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement