Namık Kuyumcu'nun Şiirle Geçen 25 Yılı - Son Dakika
Yerel

Namık Kuyumcu'nun Şiirle Geçen 25 Yılı

Namık Kuyumcu\'nun Şiirle Geçen 25 Yılı

Yazar ve şair Namık Kuyumcu, sanattaki 25.yılını düzenlenen gecede dostlarıyla birlikte kutladı.

25.05.2013 10:48

Yazar ve şair Namık Kuyumcu, sanattaki 25. yılını düzenlenen gecede dostlarıyla birlikte kutladı. Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte film gösterimi, müzik dinletisi, şiir ve söyleşi vardı.

Namık Kuyumcu için hazırlanan otobiyografik film ile başlayan geceye İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Hülya Savaş'ın okuduğu şiirler renk kattı. Siyaset, basın ve sanat dünyasından birçok dostunun Namık Kuyumcu için buluştuğu etkinlikte sahneye çıkanlar şair Kuyumcu'yu anlattı.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Namık Kuyumcu'yla 25 yılı aşan bir dostluğu olduğunu dile getirdi. "Kuyumcu iyi bir şair, iyi bir yazar, iyi bir dost" diyen Başkan Tartan, kendisini tanımaktan onur duyduğunu ifade etti.

Gazeteci Ünal Ersözlü, Namık Kuyumcu'yla 28 yıla varan arkadaşlığından söz ederken, "Bunca yıl bir kardeş gibi şiir söylemini paylaştık. Hatta ilk aldığımız Akademi Ödülü'nün de hayatımızdaki yeri bambaşkadır" diye konuştu.

Konuşmasına Namık Kuyumcu için yazdığı bir şiir ile başlayan Yaşar Aksoy ise şairin şiirlerindeki estetiğe ve kelime zenginliğine vurgu yaptı. Kuyumcu'yu gerçek bir şair olarak niteleyen gazeteci Aksoy, "Namık Kuyumcu yazdığı şiirlerle yerelliği aşarak pek çok farklı bölgeden beslenerek; çok farklı yörelerden insanlara ulaşmayı başarmıştır" dedi.

Namık Kuyumcu ile birlikte adeta bir ömür geçirdiklerini ifade eden şair Tuğrul Keskin, bu günlere Kuyumcu ile birbirlerine ırmaklar, nehirler gibi karışarak geldiklerini aktardı. Hatta o kadar fazla bir arada anıldıklarına ve görüldüklerine dair yaşadığı ilginç anılarını anlatan Keskin, çoğu kez kendisine Namık Kuyumcu diye hitap edildiğini söyledi.

Sunuculuğunu Ayçe Dikmen'in üstlendiği gecede Namık Kuyumcu'ya dostları tarafından bir de sürpriz yapıldı. İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Evrim Keskin ve Ahmet Kahyaoğlu, şair Kuyumcu'nun 'Sevgiliyle Gerçek Üstüne Söyleşiler' şiirine yaptıkları besteyi seslendirdiler.

Son olarak mikrofonu eline alan Namık Kuyumcu ise bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, çeyrek asrı geride bıraktığı sanat yolculuğunda kendisini yalnız bırakmayan tüm dostlarına minnettar olduğu dile getirdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Namık Kuyumcu'nun Şiirle Geçen 25 Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement