Mutso'nun Hijyen Eğitimleri Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Mutso'nun Hijyen Eğitimleri Sürüyor

Mutso\'nun Hijyen Eğitimleri Sürüyor

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ve Muğla Halk Eğitim işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Hijyen Eğitimleri’nin Pazarlama ve Perakende sektörüne yönelik olan bölümü MUTSO hizmet binasında gerçekleştirildi.

03.03.2014 10:59

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ve Muğla Halk Eğitim işbirliğiyle hayata geçirilen 'Hijyen Eğitimleri'nin Pazarlama ve Perakende sektörüne yönelik olan bölümü MUTSO hizmet binasında gerçekleştirildi. Gülcan Demirci'nin gerçekleştirdiği eğitime katılım yoğun oldu.

MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, Resmi Gazetede 5 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı karar ile yayımlanarak yürürlüğe giren "Hijyen Eğitimi Yönetmeliği" çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimler hakkında bilgi verdi.

Başkan Karakuş, "Yönetmelik kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafında kurulan komisyonlarca eğitim programları hazırlanmıştır. Bu bağlamda uygulanan eğitim programları sonunda kursiyerlere kurs bitirme belgesi verilmektedir. Bunun dışında hiçbir kurum ve kuruluşun vereceği belgeler geçerli olmayacak. Daha önce alınan belgelerin de geçerliliği olmamakla beraber, bu yönetmelik kapsamında hazırlanan hijyen eğitimi programlarına denk olmayacaktır. Dolayısıyla bu sektörlerde hizmet veren işyerlerinde ve mesleklerde bahsi geçen kurs bitirme belgesi olmayan personel çalıştıramayacaklardır. Bu eğitim programları ile ilgili iş yeri sahipleri ve işletenlerine, çalışanlarına eğitim verilmesi gerekmektedir. Eğitime katılmadıkları takdirde de 250 TL ile bin TL aralığında cezai uygulamalar olacaktır" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mutso'nun Hijyen Eğitimleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement