Mut Zeytin ve Zeytinyağı Marka Oluyor - Son Dakika
Yerel

Mut Zeytin ve Zeytinyağı Marka Oluyor

Mut Zeytin ve Zeytinyağı Marka Oluyor

Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, ilçenin zeytin ve zeytinyağına dünya ve Türkiye ticaretinde marka değeri kazandırma projesine başladıklarını söyledi.

29.01.2014 15:14

Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, ilçenin zeytin ve zeytinyağına dünya ve Türkiye ticaretinde marka değeri kazandırma projesine başladıklarını söyledi.

Aydın, düzenlediği basın toplantısında, 2013 Ekim ayında Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun ilçeyi ziyaret ettiğini hatırlatarak, yapılan görüşmede zeytin ve zeytinyağının tüm Türkiye ve dünyaya tanıtılması amacıyla bir proje hazırlanmasına karar verildiğini söyledi.

Hazırlanan "Mut Zeytinine ve Zeytinyağına Dünya ve Türkiye Ticaretinde Marka Değeri Kazandırma" projesin Çukurova Kalkınma Ajansı'nın hibe desteği ile hayata geçirildiğini belirten Aydın, gerçekleştirecekleri projeleri şöyle sıraladı:

"Yurt içinde ve yurt dışında Mut zeytini ve zeytinyağını tanıtacağız. Zeytin ve Zeytinyağı Çalıştayı yapılacak. Toplantıya Türkiye genelinden araştırma görevlileri, tüccar ve sanayiciler davet edilecek. Mut Kaymakamlığına ait otobüs giydirilecek, içine firmalar standı kuracak. 2 ay boyunca otobüs ülke genelinde gezecek. Zeytin ve zeytinyağı tanıtımı yapılacak. Ayrıca firmalar ürün satışı yapabilecek. Ankara'daki yabancı ülke büyükelçiliklerine ve yurt dışındaki ticari ataşelerimize zeytin ve zeytinyağı ve bu ürünleri tanıtıcı broşürler gönderilecek. Zeytin ve zeytinyağını ve ilçeyi tanıtan 8 ile 15 saniyelik bir tanıtım reklam filmi çektirilecek, ulusal kanallarda yayınlanacak."

İş yerlerinde hijyen eğitimi konusunda da bilgi veren Başkan Aydın, "İlçede yaklaşık 1500–2000 arası hijyen sertifikası alması gereken çalışan var. İlçe Kaymakamımız ve Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü ile görüşülerek ileriki günlerde Hijyen Eğitimi Kursu açılacak" dedi.

Öte yandan, 5 Şubat 2014 tarihinde KOSGEB desteğiyle Almanya'nın Berlin şehrinde gıda fuarına katılacaklarını kaydetti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mut Zeytin ve Zeytinyağı Marka Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement