Mut'ta Nevruz Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Mut'ta Nevruz Coşkusu

Mut\'ta Nevruz Coşkusu

Mersin'in Mut ilçesinde düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliklerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

21.03.2013 13:51

Mersin'in Mut ilçesinde düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliklerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Mut Teknik ve Endüstri Müdürü Haşim Kaya Nevruz'un Türk insanını birbirine kenetleyen, bağlayan bir gün olduğunu belirtti. Kaya, "Nevruz Ergenekon'da demir dağları eriterek dirilen atalarımızın ruhlarıyla yanan bir ateştir. Bu ateş, hiç sönmeden binlerce gönlü tutuşturacak ortak kültür ocağında binlerce ruhu ısıtacaktır. Nevruz gülleri geleceğe umutlar taşısın" dedi.

Halk oyunları ekibinin gösterileriyle devam eden törende öğrenciler tarafından şiirler okundu. Nevruz ateşinin yakılıp, demirlerin dövüldüğü etkinlikte, halat çekme, elma yeme, bardak içinden pinpon topu çıkartma ve İpten kurtulma yarışmaları yapıldı. Skeç gösterisinin ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, Garnizon komutanı Evren Ekmekçi, Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, mülki amirler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte, katılımcılara sıkma ve ayran ikram edildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mut'ta Nevruz Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement