Müsiad Semt Toplantıları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Müsiad Semt Toplantıları Sürüyor

Müsiad Semt Toplantıları Sürüyor

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, kayısı üreticisine sezon başında 6 aylık geri ödemeli avansın verilmesi gerektiğini söyledi.

19.05.2012 14:47

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, kayısı üreticisine sezon başında 6 aylık geri ödemeli avansın verilmesi gerektiğini söyledi.

MÜSİAD'ın geleneksel hale getirdiği 'Semt Toplantıları', Kent Çevre Dönüşüm, Depolama ve Sterilizasyon Şirketi'nde yapıldı. Kent Çevre Yönetim Kurulu Başkanı Enver Öztürk'ün ev sahipliğinde yapılan toplantıya, MÜSİAD Şube Başkanı Namık Şahin ve MÜSİAD üyeleri katıldı.

MÜSİAD Başkan Yardımcısı Murat Tokmak, MÜSİAD üyelerinin bir araya gelip birlikte görüşerek kaynaşması ve yaşanan sıkıntıların gündeme getirilip görüşülmesi nedeniyle, bu toplantıları tertiplediklerini söyledi.

Enver Öztürk, firma olarak belediye çöp sahasında 2000 yılından beri katı ve tıbbi atık bertaraf tesisini işlettiklerini belirterek, son 1 yıldan beri de tıbbi atık sterilizasyon tesisi ile Malatya ve Diyarbakır'a hizmet verdiklerini kaydetti. Namık Şahin ise, üyelerin yapmış olduğu işleri yakından görme fırsatı bulduklarını söyleyerek, "Önümüzdeki Cumartesi günü Batman'da bölge toplantısı olacak. Toplantıya bölgedeki şubelerimiz katılacak. Malatya'daki üyelerimiz, yapmış oldukları üretimlerle ilgili katalogları toplantıya getirmeleri halinde, bölgedeki diğer iş adamları ile işbirliği yapabilirler" dedi.

Ankara'da kayısı ile ilgili olarak sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu girişim hakkında bilgi veren Şahin, "8 sivil toplum kuruluşumuzla birlikte, MÜSİAD'ın da içinde bulunduğu heyet, Ankara'da 5 milletvekilimiz ile buluşarak, kayısının yaşadığı sorunların çözümü için toplantılar düzenledik. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı ve bakanlık müsteşar yardımcısı ile toplantıda, özellikle üzerinde durduğumuz husus, kayısı piyasasında fiyatın düşmesini engellemek için kayısı üreticilerine 6 aylık bir avans verilmesidir. Artık bunu Çiftçi Kayıt Sistemi'ne göre, dönüm başına hususları dile getirerek, hibe olarak değil de, geri ödenmek üzere avans verilmesini ilettik. Bu konu çok önemli. Mutlaka çiftçilerimize avans verilmeli" diye konuştu.

Aynı heyet ile birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı ile de görüştüklerini belirten Namık Şahin, "Kayısı üreticisine mutlaka avans verilmesini istedik. Kayısıda fiyatın düşmemesi için bu çok önemli. TARSİM'den dolayı sigorta yaptıranların, ödemelerini hiç olmazsa 4 ayda bir ertelenmesini talep ettik. Kükürt konusunda yaşanan sıkıntılar da gündeme getirildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ile yaptığımız görüşmede, Sayın Kapusuz heyetten dosya isteyerek, bunu Başbakan'a sunacaklarını iletti" dedi.

Şahin, MÜSİAD'ın düzenlenecek olan uluslararası fuarına Malatya'dan 12-13 firmanın katılacağını belirtti. MÜSİAD üyeleri daha sonra Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi'ni gezerek, yapılan işlemler hakkında bilgi aldılar. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müsiad Semt Toplantıları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement