Müsiad Konya Şubesi Cuma Toplantıları - Son Dakika
Yerel

Müsiad Konya Şubesi Cuma Toplantıları

Müsiad Konya Şubesi Cuma Toplantıları

ilahiyatçı yazar Musa Mert, cuma toplantıları kapsamında MÜSİAD üyelerine ramazan ayında Kur'an ı Kerim okunmanın önemili anlattı.

22.06.2014 10:48

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi'nin cuma toplantılarına konuk olan ilahiyatçı yazar Musa Mert, Ramazan ayında Kur'an-ı Kerim okunanın önemi hakkında bilgi verdi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Mert, konuşmasında müslümanların Ramazan ayına 11 ayın sultanı demesinin en önemli sebebinin Kur'an-ı Kerim'in bu ayda indirilmesi olduğunu belirtti. Yine bu aydaki Kadir Gecesinin diğer gecelerden üstün olmasının nedeninin Kur'an'ın bu gecede inmesi olduğunu vurgulayan Mert, Hazreti Muhammed'in Kur'an-ı Kerim'i  rahmet olarak sıfatlandırdığını dile getirdi.

Müslümanların kutsal kitabı kendilerine özel olarak gönderildiğini düşünmesi gerektiğine işaret eden Mert, şunları kaydetti:

"Bu anlamda kendimizi çok özel hissetmeliyiz ve gönderilen bu kutsal emaneti sürekli okumalı, anlamalı ve hayatımıza uygulamalıyız. Çünkü Yüce Allah bizleri muhatap almış ve biz insanlara değer vermiştir. Bizlere bu hayat yolculuğunda lazım olacak her şeyin içinde bulunduğu bir rehber ve kılavuz olan Kur-an'ı Kerimini göndermiştir. O halde insan ancak Kur'an ile anlam kazanıyor ve değer buluyor. Kur'an olmasaydı biz hayatı nasıl anlamlandıracaktık diye sormalıyız kendimize. Kur'an'ı Kerim olmasaydı hayatın hiçbir anlamı olmayacaktı. Biz kimiz? neden yaratıldık? dünyada ne işimiz var? görevlerimiz neler? diye düşünüp duracak ve anlam kaymasına uğrayacaktık."

Toplantıda MÜSİAD Konya Şubesi cuma komisyonu başkanı Lokman Koyuncuoğlu da bir konuşma yaptı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Müsiad Konya Şubesi Cuma Toplantıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement