Müsiad Konya Katar'dan Döndü - Son Dakika
Yerel

Müsiad Konya Katar'dan Döndü

Müsiad Konya Katar\'dan Döndü

Türkiye ve Konya’nın 2023 ihracat hedeflerine katkıda bulunmak amacıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatları ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi tarafından 07-11 Mart tarihleri arasında Konya’nın önde gelen 42 sanayici ve işadamının katıldığı Katar Yurtdışı İş Gezisi son buldu.

15.03.2015 14:59

Türkiye ve Konya'nın 2023 ihracat hedeflerine katkıda bulunmak amacıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatları ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi tarafından 07-11 Mart tarihleri arasında Konya'nın önde gelen 42 sanayici ve işadamının katıldığı Katar Yurtdışı İş Gezisi son buldu.

Heyette, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman da yer aldı. MÜSİAD Konya heyeti Katar'da gerçekleştirdiği çeşitli temaslarının ardından yurda döndü.

MÜSİAD Konya heyeti, Katar temasları sırasında Türkiye'nin Katar Büyükelçisi Ahmet Demirok ve Doha Ticaret Müşaviri Mustafa Güleç'i makamlarında ziyaret ederek, Katar ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler, Katar'daki yatırım ortamları ve Katarlı işadamları ile yeni işbirliği imkanları hakkında bilgiler aldı. Ayrıca Katar Büyükelçisi Ahmet Demirok ve Doha Ticaret Müşaviri Mustafa Güleç, MÜSİAD Konya heyetine Katar temasları boyunca ev sahipliği yaptı.

MÜSİAD Konya Heyeti, Katar temasları kapsamında Doha Ticaret Müşavirliği ev sahipliğinde aralarında gıda, makine, otomotiv, inşaat, müteahhitlik, mobilya, sağlık, orman ürünleri, alüminyum ve metal sektörlerinde faaliyet gösteren yüzden fazla Katarlı firma yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen B2B iş görüşmelerine katılım sağladı. MÜSİAD Konya Heyeti B2B iş görüşmeleri kapsamında Katarlı işadamları ile 400'ün üzerinde görüşme gerçekleştirdi. Heyet, iş görüşmelerinin akabinde Katar Büyükelçisi Ahmet Demirok'un kendileri adına verdiği resepsiyona katıldı. Katar Büyükelçiliği resmi konutunda gerçekleşen resepsiyona MÜSİAD Konya Heyeti'nin yanı sıra Doha Ticaret Müşaviri Mustafa Güleç, Katar protokolü ve Katarlı basın mensupları da iştirak etti.

KATARLI SANAYİCİLER YATIRIM İÇİN KONYA'YA DAVET EDİLDİ

MÜSİAD Konya Heyeti, Katar protokol ziyaretleri kapsamında Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nı ziyaret ederek yetkililerle karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Katarlı yetkililerden Katar'daki yatırım fırsatları, yeni işbirlikleri ve Türk işadamlarına sunulan kolaylıklar hakkında bilgiler alan MÜSİAD Konya heyeti, Katarlı yetkililere de Konya'daki yatırım ortamları, yabancı yatırımcılara sunulan kolaylıklar ve Konya sanayisi ile ilgili bilgiler vererek Katarlı sanayicileri yatırım yapmak üzere Konya'ya davet etti. Ziyaret esnasında iki heyet arasında genelde Türkiye ve özelde Konya olarak karşılıklı ticaretin yeterli olmadığı, birçok ortak noktası bulunan iki ülkenin ekonomik ilişkilerinin daha iyi olması gerektiği, bununla ilgili çalışmaların daha da hızlı bir şekilde yürütülmesi gerektiği ve Katar'ın Türkiye'de yapacağı yatırımlarda Konya'ya öncelik tanıması hususunda mutabakata varıldı.

MÜSİAD Konya Heyeti, Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinin ardından Körfez Ülkeleri Birliği Sanayi Yatırımları Müşavirliği Genel Sekreteri Abdülaziz Al-Ageel'i de ziyaret etti. Burada Körfez ülkelerindeki işadamları ve yatırımcılarla bir araya gelen heyet, yatırımcıları Konya'ya davet ederek, Körfez ülkelerinde bulunan yatırımcılardan en kısa sürede kalabalık bir heyetle iş görüşmeleri yapmak üzere Konya'ya gelmeleri konusunda söz aldı.

Katar yurtdışı iş gezisinin ardından değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, "Ülkemizin ve şehrimizin 2023 ihracat hedeflerine katkı sağlamak amacıyla Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun talimatları ile gerçekleştirdiğimiz gezimiz, Konya olarak Katarla olan ticaretimizin artırılması adına önemli bir adım. Temaslarımız boyunca Katarlı yetkililere ve işadamlarına Konya'mızı ve Konya sanayimizi anlattık. Katarlı sanayici ve işadamları ile yaptığımız iş görüşmeleri gayet verimli geçti. Görüşmelerin olumlu yansımalarını önümüzdeki aylar içerisinde almaya başlayacağımıza ve bu gezimizin Katar'la Konya arasında ebediyete kadar sürecek bir ticaret köprüsü kurulmasına vesile olacağına inanıyoruz. Temaslarımız boyunca Katarlı işadamlarından da en kısa süre içerisinde iş görüşmeleri ve yatırım yapmak üzere şehrimize gelmeleri noktasında sözler aldık. MÜSİAD Konya Şubesi olarak hem ülkemizin yeni dünya düzeninde üstlendiği misyonu devam ettirebilmesi hem de Konyalı sanayicilerimize yeni pazarlar ve yeni ufuklar açmak için yurtdışı iş gezilerimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

"ÜLKE VE ŞEHİR OLARAK 2023 YILI HEDEFLERİMİZE ODAKLANMIŞ DURUMDAYIZ"

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de, "Ülke ve şehir olarak 2023 yılı hedeflerimize odaklanmış durumdayız. Bu hedeflere ulaşmak için de daha fazla üretmek ve daha fazla satmak zorundayız. Konyalı sanayiciler olarak yurtdışına daha fazla açılmalıyız. Bölgemizde yaşanan olaylar ihracatımızı olumsuz etkiliyor bu yüzden yeni pazarlara yönelmeliyiz. Katar bu noktada bizim için bir fırsat olabilir. Katar temaslarımız oldukça verimli geçti yeni işbirliklerinin gelişeceğine ve iki ülke arasındaki ticaretin artacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ise, "Öncelikle gezinin ihracat rakamlarımızın düşmesinin ardından gerçekleşmesi son derece anlamlı. Katar gezisinin Konyalı sanayicilerimizi ihracat konusunda yeniden kamçılaması en büyük arzumuzdur. Konyalı sanayiciler olarak ülkemizin hedeflerine katkıda bulunmak için çalışmaya ve birlikte hareket etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman da, "Mevlana Kalkınma Ajansı olarak bugüne kadar olduğu gibi budan sonra da ülkemizin hedefleri doğrultusunda sanayici ve işadamlarımızın yanında olmaya ve şehrimizi yurtdışında en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Gezi esnasında gerek Konya'mızın yatırım fırsatlarını gerekse de Konya sanayisini Katarlı işadamlarına anlattık. Katarlı işadamları ile Konyalı sanayicilerimiz arasında gerçekleştirilen iş görüşmelerinden son derece umutluyuz" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müsiad Konya Katar'dan Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement