MÜSİAD Başkanı Olpak'tan ÇTSO'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

MÜSİAD Başkanı Olpak'tan ÇTSO'ya Ziyaret

MÜSİAD Başkanı Olpak\'tan ÇTSO\'ya Ziyaret

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Çorum Şubesinin açılışı için kente gelen MÜSİAD Başkanı Olpak, Valiliği, belediyeyi ve ÇTSO'yu ziyaret etti.

19.12.2013 19:54  Güncelleme: 20:43

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şubesi'nin açılışı için kente gelen MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Valilik ve belediye ile Ticaret ve Sanayi odası'nı ziyaret etti.

ilk olarak Çorum Valiliğini ziyaret eden MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'tan Vali Sabri Başköy, Çorum'un yatırım açısından son derece cazip bir il olduğunu belirterek, MÜSİAD üyelerine Çorum'a yatırım yapmaları için çağrıda bulundu.

Başköy, Çorum'a yatırım yapan işadamlarına gereken desteği sağlayacaklarını bildirdi. MÜSİAD'ın Türkiye'de ve dünyada ekonomik anlamda yaşanan gelişmelerden Çorumlu sanayici ve işadamlarının haberdar olmasında önemli bir vazife üstleneceğini dile getiren Vali Başköy, Çorumlu sanayicilerin bu tür tecrübe paylaşımlarına ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

MÜSİAD'ın Çorum'a şube açmasını ilin ekonomik vizyonu ve geleceği adına son derece önemsediklerini vurgulayan Vali Başköy, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak'a Çorum OSB hakkında bilgi vererek dernek üyelerini Çorum'a yatırım yapmaya davet etti.

Çorum'da irili ufaklı 500 civarında sanayi kuruluşunun bulunduğunu, dünyanın 130 ülkesini ihracat yapıldığını ve yıllık ihracat tutarının 300 milyon dolara tekabül ettiğini anlatan Başköy, Çorum'un sanayide olduğu gibi turizmde de ciddi bir potansiyele sahip olduğunu, önemli bir tarihi birikimin yer aldığı Çorum'da gezilecek, görülebilecek birçok yer olduğunu bildirdi.

Vali Başköy, Türkiye'de işsizlik ortalaması yüzde 9.7 iken Çorum'da bu oranın yüzde 5.7 olduğuna dikkati çekerek, Çorum'un işsizlik oranının da düşük olduğunu, ancak en büyük sorunun kalifiye eleman ihtiyacı olduğunu, artık herhangi bir meslekte uzmanlaşılması gerektiğini, "ne iş olsa yaparım" döneminin kapandığını dile getirdi.

Çorum OSB'de Teknokent'in de kurulacağına dikkati çeken Başköy, üniversite ile sanayicisi tek noktada buluşturacaklarını kaydetti.

Türkiye'nin tüm renklerinin Çorum'da temsil edildiğini ve bunun Çorum'a adeta bir gül bahçesine çevirdiğini anlatan Vali Başköy, "Çorum bir renk armonisi gibidir. Bu Çorum için büyük bir avantajdır. Bu avantajı zaman zaman dezavantaja çevirmek isteyenler olabiliyor. Ancak Çorum halkı buna asla prim vermiyor. Çorum insanı barış ve huzur içerisinde yaşamak kararlılığını her fırsatta açık biçimde yansıtıyor. Çorum'da 1980 yılında yaşanan olaylar tüm Çorumluları üzdü. Bu olayları kurgulayanların Çorumlu olmadığı şimdi çok iyi anlaşılıyor. Herkes bu olayların mağduru. Bu yüzden Çorum'da barış ve huzurun devamını önemsiyoruz. Çorum'da renk armonisi içerisinde insanlar ticari faaliyetlerini sürdürüyor" dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise, MÜSİAD'ın 23 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, Türkiye'de Çorum'la birlikte 69 ilde şubelerinin bulunduğunu, 60 ülkede 143 noktada hizmet verdiklerini, sadece yurtiçi değil, yurtdışında da çalışma yaptıklarını belirtti.

Olpak, "İş adamının bir bölgeye yatırım yapması için üç temel koşul vardır. Bunlar; huzur, güven ve istikrardır. Bunların herhangi birinin olmadığı yerde işadamı yatırım yapmak istemez. Biz de dernek olarak ülkede huzur, güven ve istikrar ortamını son derece önemsiyoruz. Bu üç unsura elimizden geldiği kadar katkıda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, MÜSİAD'ın Çorum'a şube açmasının Çorum'un ekonomik geleceği açısından önemli bir gelişme olduğunu belirterek, MÜSİAD'ın Çorum ekonomisine yeni bir vizyon katacağına inandığını bildirdi.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Çorum'daki ekonomik gelişime 'tuz- biber' olarak katkı sunmak üzere Çorum'a şube açtıklarını söyledi. MÜSİAD olarak 23 yıllık tecrübe ve bilgi birikimlerini Çorumlu sanayici ve işadamlarıyla paylaşmak istediklerini anlatan Olpak, dernek olarak Çorum'un ekonomik gelişiminde bizimde bir tuzumuz olursa kendimizi son derece mutlu hissedeceğiz" ifadesini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ise MÜSİAD'ı kurulduğu günden bu tarafa gönül takip ettiğini ifade ederek, MÜSİAD'ın vizyon ve hedeflerini kendisine son derece yakın hissettiğini kaydetti.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erol Karadaş, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak'a Çorum en önemli sorunlarının başında gelen demiryolu geldiğini belirterek, demiryolu konusunda işbirliği önerisinde bulundu.

Çorumluların şu an için en büyük hayalinin demiryolu olduğunun altını çizen Karadaş, Çorum'a yapılacak demiryolunun sadece Çorum'un değil, Samsun ve Ankara bağlantısıyla tüm belgeye hizmet vereceğini belirtti. Olpak'tan demiryolu konusunda destek isteyen Karadaş, "İşbirliği içerisinde bu önemli sorumuzu çözüme kavuşturalım" dedi.

Olpak'a ziyaretlerinde MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Rumi Bekiroğlu ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MÜSİAD Başkanı Olpak'tan ÇTSO'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement