Muş'ta Kan Davası Barışla Sonuçlandı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Muş\'ta Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Bulanık ilçesinde iki aile arasındaki kan davası, DTK bünyesinde yer alan Kent Meclisi Adalet Komisyonu üyelerinin araya girmesiyle barışla son buldu.

02.02.2015 21:34

Bulanık ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada bir kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan kan davası, barışla sonuçlandı.

Yaklaşık 8 ay önce bir kişinin ölümüyle Işık ve Turmaz aileleri arasında başlayan kan davası, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) bünyesinde yer alan Kent Meclisi Adalet Komisyonu üyelerinin araya girmesiyle barışla son buldu.

Bulanık Hacı Bahtiyar Camisi'nde düzenlenen barış törenine Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, HDP ve DBP Bulanık İlçe Başkanları, Bulanık Belediye Başkanı Rahmi Çelik, adalet komisyonu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Barış töreninde konuşan DTK Kent Meclisi Adalet Komisyon Sözcüsü Kemal Temel, iki aile arasındaki husumetin son bulmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek ailelere teşekkür etti.

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ise Kürt halkının kendi iç barışını oluşturmak zorunda olduğunu ve tüm saldırılara karşı Kürtlerin bir olması gerektiğini söyledi.

Kürtlerin zulümlerle karşı büyük mücadeleler verdiğini ifade eden Sakık, " Kobani'de yazılan destansı tarihin direnişçileri artık Kürtlerin bu dünyada savunmasız olmadığını ispatladı. İki aileye ve barışta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunduğu ve duaların edildiği barış töreninde, iki aile üyeleri Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek el sıkıştı. Tören, barış yemeğiyle son buldu. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta Kan Davası Barışla Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement