Muş İl Genel Meclisi Erken Yaşta Evliliğin Nedenlerini Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Muş İl Genel Meclisi Erken Yaşta Evliliğin Nedenlerini Açıkladı

Muş İl Genel Meclisi Erken Yaşta Evliliğin Nedenlerini Açıkladı

Muş İl Genel Meclisi, erken yaşta evliliğin nedenleri ve sonuçları ile ilgili daha önce görevlendirdiği Kadın-Erkek İhtisas Komisyonu’nun raporunu açıkladı.

07.09.2016 16:44

Muş İl Genel Meclisi, erken yaşta evliliğin nedenleri ve sonuçları ile ilgili daha önce görevlendirdiği Kadın-Erkek İhtisas Komisyonu'nun raporunu açıkladı.

Muş İl Genel Meclisi, 2016 yılı yatırım programı eylül ayı son toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıda, 10 gündem maddesi görüşüldü. Açılış, yoklama ve önceki toplantıda alınan kararlara ilişkin tutanak özetlerinin okunması ve onayı ile devam eden toplantıda, daha önce görevlendirilen Kadın-Erkek İhtisas Komisyonu'nun raporu gündeme getirildi.

Komisyon Başkanı Müşerref Dağ, hazırlanan raporu meclise sunarak, erken yaşta evliliklerin nedenleri ve sonuçlarını açıkladı. Erken yaşta evliliklerin daha sonra sorunların yaşanmasına neden olduğunu belirten Dağ, "Ülkemizde de çocuk yaşta evlilikler uzun yıllardan beri var olan ve toplum tarafından bir sorun olarak görülmemektedir. Türkiye geneline baktığımızda her dört evlilikten birinin, ilimizde de her üç evlilikten birinin çocuk evliliği olduğunu görmekteyiz. Yaptığımız mahalle çalışmaları ve kadın çalışmalarının sonuçları açısından bir değerlendirme yapınca, bu sorunun ilimizde gerçekten ciddi boyutta olduğunu ve bunun ciddi neden ve sonuçlarının, olumsuzluklarının olduğunu gördük. Bütün bunların sonucunda ilimizde ve genel olarak çocuk yaşta evliliklerin nedenlerini şöyle sıralayabiliriz; ekonomik yetersizlikler, yanlış ve eksik bilgiden kaynaklı geleneksel ve dini inançlar, eğitimsizlik, aile içi şiddet, kuşaklar arası çatışma ve toplumsal baskı, kanun önünde eşit sayılmasına rağmen ülkemizde kamu kurumları ve kuruluşlarınca hala kadınlar ikinci sınıf olarak görülmektedir" dedi.

Erken yaşta evliliğe dikkat çekerek farkındalık oluşturmak istediklerini kaydeden Dağ, "Bu konuya dair gerek meclisimiz gerekse de komisyonumuz tarafından yapılan çalışmaları raporlaştırırken, hedeflediğimiz amaç toplumda farkındalık oluşturmak, normalleşen ve meşrulaştırılan bu evliliklerin sağlıksız yapısını kamuoyu ile paylaşmak ve konu ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının harekete geçmesini, konu ile ilgili sorumluluklarını yerine getirilmesini sağlamak olmuştur. Bu anlamda konunun gerçekten toplumun kanayan yarası olduğunu ve bu yaranın doğurduğu sonuçları bir nebzede olsa ortaya koymak istedik. Komisyon olarak ilimizdeki mevcut ilgili kamu kurum ve kuruluşlarla beraber hareket edip ortaklaşa çalışmalar yapılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Açıklanan komisyon raporu, AK Parti ve DBP'li üyeler tarafından oy birliği ile uygun görülerek onaylandı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş İl Genel Meclisi Erken Yaşta Evliliğin Nedenlerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement