Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika
Yerel

Mursi'nin Yargılanması

Mursi\'nin Yargılanması

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Özkan: "Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin zalimlerce yargılanmasını hep birlikte takip edelim, bu acı insanlık dersinin kamuoyunda yeteri kadar ye...

04.11.2013 15:49

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Oğuzhan Özkan, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılanmasına ilişkin, "Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin zalimlerce yargılanmasını hep birlikte takip edelim, bu acı insanlık dersinin kamuoyunda yeteri kadar yer bulmasını sağlayalım" değerlendirmesinde bulundu.

Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, Mursi'nin ordu eliyle görevinden alındığını ve binlerce insanın katledildiği hukuksal sürecinin başladığını kaydetti.

Mısır'da insanların onurlarını alan ve 'hadi evinize dönün' diyen darbecilere, 'onurumuzu geri almadan evimize asla dönmeyeceğiz' cevabı verildiğinde zalimlerin ölüm emri verdiğini belirten Özkan, "Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin zalimlerce yargılanmasını hep birlikte takip edelim, bu acı insanlık dersinin kamuoyunda yeteri kadar yer bulmasını sağlayalım. Katillerin savcı ve yargıç olup masumları yargılaması, darbeyle demokrasi ve hukuk kelimelerinin yan yana kullanılması Mısır'da yaşanan tiyatronun en kara mizah örnekleridir" ifadesini kullandı.

Özkan, Mısır'da binlerce insanın öldürüldüğünü ve dünya liderlerinin bu süreçte üç maymunu oynadığını savundu.

Zalim ve katillerden oluşan darbeci iktidarın yıkıldığını hep birlikte göreceklerini kaydeden Özkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Onlar için yitirilen canların değil, çıkarların önemli olduğunu bir kez daha ilan ettiler. Artık yeryüzünde yaşanan hiçbir vahşete karşı koyacak güçleri yok, vahşeti yapan güçlü olduğu sürece. Mısır devrimi sırasında 850 kişinin katili eski diktatör Hüsnü Mübarak'i serbest bırakan darbeciler, aslında kimin adına karşı devrim yaptıklarını da ortaya koydu. Katiller serbest, masumlar suçlu olduğu yerde adalet olmayacağı gibi adaletin olmadığı yerde de hiçbir iktidar kalıcı olamaz. Dünyayı yeniden kurmanın, dünyada yeniden insan haklarını gözetmenin kavgasını vermek zorundayız. Güçlülerin hukukunun yok olup, haklıların güçlü olduğu bir dünya mücadelesi, insan haklarına, demokrasiye ve İslam'a inanan herkesin en önemli görevi olmalıdır. Zalimler kadar güçlü olmasak da mazlumlar kadar inançlı olmalıyız. Mazlumların yanında olmak, zalimlere verilecek en güzel cevaptır." - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement