Muhtarlar Tarımsal Destek Konusunda Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

Muhtarlar Tarımsal Destek Konusunda Bilgilendirildi

Muhtarlar Tarımsal Destek Konusunda Bilgilendirildi

KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından, ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi’ konusunda muhtarlara bilgi verildi.

15.11.2016 11:05

KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından, 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi' konusunda muhtarlara bilgi verildi.

Lüleburgaz Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği'nde gerçekleşen bilgilendirmeyi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Abuzer Sağdıç, Yüksek Ziraat Mühendisi Mehmet Ali Urut, Ziraat Mühendisleri Gülsüm Kurt ve Bekir Uysal tarafından gerçekleştirildi.

Yeni destekleme hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Abuzer Sağdıç, "Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama, altyapının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarını oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin arttırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasına ilişkin usul ve esasları belirleyen 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi tebliği 21 Ekim 2016 tarih ve 29864 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı. Bu hibe programından yararlanmak isteyen yatırımcılar 4 Aralık 2016 tarihine kadar proje başvurularını www.tarim.gov.tr adresinden yapmaları gerekmektedir" dedi.

Türkiye Milli Tarım Destekleme Modeli kapsamındaki havza bazında Lüleburgaz'da 8 ürünün desteklendiği söylendi. Desteklenen ürünler arpa, buğday, çeltik, mısır, kanola, nohut, ayçiçeği(yağlık) ve yem bitkileri olarak belirlendi. Toplantıda nohudun listeye yeni eklendiği bilgisi verildi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhtarlar Tarımsal Destek Konusunda Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement