Muğla'da Toprak Bayramı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Toprak Bayramı Kutlandı

Muğla\'da Toprak Bayramı Kutlandı

11-17 Haziran tarihleri arasında kutlanan Toprak Bayramı, Muğla'da Bayır beldesindeki tarlada gerçekleştirildi.

11.06.2013 21:35

11-17 Haziran tarihleri arasında kutlanan Toprak Bayramı, Muğla'da Bayır beldesindeki tarlada gerçekleştirildi.

Toprak Bayramı kutlama etkinliklerine Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban, Kafaca Belediye Başkanı Murat Gökalp, Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici ve çiftçiler katıldı.

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ekici, törende yaptığı konuşmada, Muğla il genelinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan üretimi bir sektör halinde artarak geliştiğini açıkladı. Akici, "Buna bağlı olarak yem bitkisi üretimi bu oranda artmamakta ve 12 aya yayılacak şekilde üretim yapılamaktadır. Ayrıca mevsime bağlı olarak ta kaba yem bitkisi temin etmekte sıkıntılar yaşanmakta ve uygun kalitede yem bitkisi bulunmamaktadır. Bu amaçla İl Özel İdaresi, Ege tarımsal araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve İl Müdürlüğümüzün kaynakları kullanılarak Yonca, Lenox, Sorgum sudan melezi, Dane sorgum, Hayvan şalgamı, Hayvan pancarı, silajlık ve danelik mısır, fiğ, arpa, yulaf ve triticale üretim çalışmaları başlatmış ve çeşitler Muğla Merkez ve ilçelerindeki üreticilere ücretsiz verilerek demonstrasyonlar kurulmuştur" dedi.

Konuşmaların ardından dane ve sap verimi yüksek olan "Triticale, ve Arpa çeşitleri" ile "Silajlık Mısır" çeşitlerinin tanıtımı yapıldı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla'da Toprak Bayramı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement