Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika
Yerel

Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

Mısır\'da Ordunun Yönetime El Koyması

AK Parti MKYK üyesi Tolu: "Bugün, firavunların mumyalarından çıkıp Mısır'a musallat olduğu acı bir gündür. Elimizden dua etmekten ve tarafımızı belirlemekten başka bir şey gelmiyor"

04.07.2013 16:52

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Veli Tolu, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını, "Firavun, mumyalarından çıkıp Mısır'a musallat oldu" sözleriyle eleştirdi.

Tolu, yaptığı açıklamada, Mısır'da yaşanan darbenin, Türkiye'de darbecileri sevindirdiğini dile getirdi. Mısır halkının demokratik tercihlerinin hiçe sayıldığını bildiren Tolu, yapılan darbeyle azınlığın çoğunluğa baskı kurduğunu öne sürdü.

Darbenin mimarlarını, Mısır halkının desteklemeyeceğini iddia eden Tolu, şunları kaydetti:

"Hiç bir zalim ilelebet iktidarda kalamaz ve hiçbir zulüm kıyamete kadar sürmez. İbretle ve hayretle izliyoruz. Demokrat geçinen ve daha çok demokrasi için gezi parkına çıktığını iddia eden bir kısım aydın, siyasetçi ve gazeteci Mısır'da yapılan darbeyi sevinç çığlıklarıyla karşılamışlardır. Aslında gezikafalı darbesevicilerin bu sevinçlerini yadırgamadık. Bugün firavunların mumyalarından çıkıp Mısır'a musallat olduğu acı bir gündür. Elimizden dua etmekten ve tarafımızı belirlemekten başka bir şey gelmiyor. Bizim yerimiz darbeci firavunların yanı değil, Musa'nın temsilcisi Muhammet Mursi'nin yanıdır." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement