Mısır'da Ölenler İçin Kocaeli'de Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika
Yerel

Mısır'da Ölenler İçin Kocaeli'de Gıyabi Cenaze Namazı

Mısır\'da Ölenler İçin Kocaeli\'de Gıyabi Cenaze Namazı

Kocaeli'nin İzmit İlçesinde vatandaşlar, Mısır'daki katliamda ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

27.07.2013 20:02

Kocaeli'nin İzmit İlçesinde vatandaşlar, Mısır'daki katliamda ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Fevziye Camii'nde ikindi namazı çıkışında toplanan kalabalık, Mısır'da ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Kadınların da katıldığı cenaze namazında bazı vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu. Namaz sonrası cami avlusunda sloganlar atan vatandaşlar, daha sonra tekbirlerle Yürüyüş Yolu'na çıkarak, Sabri Yalım Parkı'na yürüdü. Mısır'da 200 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 4 bin 500 kişinin yaralandığı olayı protesto eden kalabalık Mursi'ye pankartlarla destek verdi.

Sabri Yalım Parkı'nda basın açıklaması yapan grubun sözcüsü Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Salih Işık, yapılan haksızlığa karşı durduklarını söyleyerek, dost ve kardeş ülke Mısır'da seçimle iş başına gelmiş sivil yönetime karşı yapılan askeri darbeyi kınamak için üzere toplandıklarını belirtti. Batı dünyasının ikiyüzlü tavrını eleştiren Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nerede ve nasıl olursa olsun güvenlik güçleri halkın emrinde olmalıdır. Silah zoruyla halk teslim alınarak meşrutiyet sağlanmaz. Kendi özgür iradesiyle seçtiği sivil yönetimin arkasında durmaktan başka bir beklentisi olmayan Mısır halkını sonuna kadar destekliyoruz."

Sık sık tekbir getiriler basın açıklaması yapılan duaların ardından sona erdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mısır'da Ölenler İçin Kocaeli'de Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement