Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması - Son Dakika
Yerel

Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

Mısır\'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

Kırıkkale'de toplanan AGD üyesi br grup, Mısır'da öldürülenler için gıyabi cenaze namazı kıldı

28.07.2013 23:59

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi bir grup, Mısır'da demokrasi yanlılarına açılan ateşte öldürülenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Nur Cami'de kılınan teravih namazının ardından, dernek üyesi bir grup, Mısır'daki Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatın kayabedenler için cenaze namazı kıldı.

Burada açıklama yapan AGD Kırıkkale Şube Başkanı Hasan Altın, Mısır ordusunun tüm dünyanın gözleri önünde kendi halkına karşı katliama giriştiğini belirterek, halkına kurşun sıkmaktan çekinmeyen bir zihniyetin, Mısır'a hizmet etmesi, Mısır'ı yönetmesi ya da Mısır'ı temsil etmesinin söz konusu olmadığını kaydetti.

Genç, ihtiyar, kadın, çoçuk ayırt etmeksizin asker ve polise halka karşı gerçek mermi kullanma emrini veren darbecilerin Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'ye de casusluk suçlaması gerekçesiyle hapis cezası verdiklerini ifade eden Altın, şöyle konuştu:

"Bu cezanın hiçbir dayanağı yoktur. Elbette Müslüman Mısır'ın Cumhurbaşkanı, Müslüman Filistin halkının seçilmiş temsilcisi olan Hamas ile iyi ilişkiler gerçekleştirecektir. Asıl bu ilişkiyi suç sayanların kimin hesabına çalıştıkları ve casusluk yaptıkları ortadır. Mısır'da başta Adeviyye Meydanında olmak üzere mücahede eden tüm kardeşlerimize yanlarında olduğumuzu bir kez daha beyan ediyoruz. Biz Anadolu Gençlik Derneği meansupları olarak zulmün her türlüsüne karşı mücadele etmeye ve İslam birliği idealimiz için koşturmaya devam edeceğiz"

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement