Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika
Yerel

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Mısır\'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Elazığ'da Memur Sen ve AGD üyeleri, Mısır'da 528 kişi hakkında idam kararı verilmesine tepki gösterdi.

11.04.2014 15:54

Elazığ'da Memur-Sen ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında verilen idam kararını protesto etti.

Cuma namazı sonrası PTT Meydanı'nda toplanan grup, sloganlar atıp, afişler açarak Mısır'da 528 kişi hakkında verilen idam kararına tepki gösterdi. Memur-Sen Elazığ Temsilcisi Murat Ergen, burada yaptığı konuşmada, Mısır'da yapılan darbeye ve zulme dünyanın sessiz kalması nedeniyle darbecilerin zulümlerini her geçen gün daha da arttırdığını belirtti.

Ergen, Mısır'da 528 kişi hakkında, evrensel hukuk kurallarına, insanlığa ve İslami hükümlere aykırı şekilde idam kararı verildiğini dile getirdi.

AGD Elazığ Şubesi Başkanı Recep Koca ise idam kararını veren mahkemenin askeri cuntanın emrinde olduğunu söyledi. İdama mahkum edilenlerin tek suçunun, darbeyi protesto etmek için Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda bulunmaları olduğunu belirten Koca, "İnsanların temel hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığı bir karardır. Yaşanan bu hukuk dışı süreçte Batı'nın sesiz kalması elbette ırkçı emperyalizmin izlediği stratejinin bir gereğidir" dedi. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement