Mimarlar, Atatürk Stadyumu İçin Yarışması Düzenlenmesini İstedi - Son Dakika
Yerel

Mimarlar, Atatürk Stadyumu İçin Yarışması Düzenlenmesini İstedi

Mimarlar, Atatürk Stadyumu İçin Yarışması Düzenlenmesini İstedi

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Şimşek, büyükşehir belediyesinin fikir projesi yarışmaları düzenleyerek, Atatürk Stadyumu yerine Bursa’nın hak ettiği meydanın yapılabileceğini söyledi.

03.07.2014 17:41

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Şimşek, büyükşehir belediyesinin fikir projesi yarışmaları düzenleyerek, Atatürk Stadyumu yerine Bursa'nın hak ettiği meydanın yapılabileceğini söyledi.

BAOB Yerleşkesi Mimarlar Odası Bursa Şubesi toplantı salonunda gerçekleşen Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Şimşek'in yanı sıra, Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Murat Arabacı, Maden Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Atlıhan Öge, Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Remzi Çınar, Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart ve Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ertuğrul Aksoy katıldı.

Türkiye'den ve dünyadan meydan örneklerini basın mensuplarına sunan Can Şimşek, yerel yönetimler mimarlığa bakış açılarını eleştiren ve yerel yönetimlerin tasarım adı altında süslü binalar yapmaya çalıştıklarını söyledi. Yerel yönetimlerin mimarlığa soyunmamaları gerektiğini belirten Şimşek, Kent Meydanı AVM ile Osmangazi Belediyesi arasındaki 32 dönümlük alana Bursa'nın hak ettiği meydanın yapılması gerektiğine dikkat çekti. Bu alana ilişkin ödüllü bir fikir projesi yarışması açılmasının ve seçilen projeler içerisinden uygulanacak projeyi halkın seçmesinin gerektiğini ifade eden Şimşek, "Atatürk Stadyumunu kapsayan alan için, şeref tribününün korunması kaydıyla yine aynı yöntemin kullanılarak yarışma düzenlenmesi gerekir. Atatürk Spor Salonu'nun bulunduğu alana, Türkiye'nin en iyi kapalı spor kompleksinin yarışma yöntemi ile yapılması, İpekiş Fabrikası'nı kamulaştırılması ve projesinin yine yarışma ile belirlenerek, Türkiye'nin en görkemli Tekstil ve Endüstri Müzesinin burada hayata geçirilmesi, Atatürk Lisesi'ne kapsamlı bir tadilat yapılması ve öğrencilerin kent merkezini özümseyebileceği modern bir eğitim kurumu ortaya çıkması biz mimarların tek temennisidir" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mimarlar, Atatürk Stadyumu İçin Yarışması Düzenlenmesini İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement