Milli Eğitim Müdürlüğü Tercih Danışmanlık Hizmeti Verecek - Son Dakika
Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Tercih Danışmanlık Hizmeti Verecek

Milli Eğitim Müdürlüğü Tercih Danışmanlık Hizmeti Verecek

Eğitimde başarının artması amacıyla üniversiteye yerleştirmelerde tercih hatası yapılmaması için TEOG, YGS-LYS sınavlarına giren öğrencilere yönelik tercih danışma hizmeti verilecek.

07.07.2014 15:09

Eğitimde başarının artması amacıyla üniversiteye yerleştirmelerde tercih hatası yapılmaması için TEOG, YGS-LYS sınavlarına giren öğrencilere yönelik tercih danışma hizmeti verilecek.

Tercihlerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Şube Müdürü Ramazan Çoban, Rehberlik Araştırma Müdürü Cebrail Çirkin, Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Abdülkerim Işık ve il ve ilçelerde görevli bulunan rehber öğretmenlerle toplantı gerçekleştirildi. Sınava giren adaylar il ve ilçelerde bulunan Tercih Danışma Merkezlerine başvurabilecekler. TEOG için İlköğretim Okullarımızda ve Rehberlik Araştırma merkezimizde ÖSYS için de Rehberlik Araştırma Merkezi ve liselerde bulunan tercih danışma merkezlerimizden hizmet alabilirler. Bu kapsamda 2014 ÖSYS Tercih İşlemleri'nde öğrencilere rehberlik amacıyla, 07-17 Temmuz 2014 tarihleri arasında tercih danışmanlık hizmeti verilecek.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürümüz Seyfi Özkan, tercih konusunun çok önemli olduğunu belirten konuşmasında, "Tercih dönemine ulaştık ve çabalarımızın tam da karşılığını alacağız. Geleceğimiz olan yavrularımızın ileride pişman olmamaları için uzmanlar eşliğinde tercih yapmaları gerekir. Daha önceden ÖSYM tarafından il bazında öğrencilerin aldıkları puanlar kamuoyuna verilmekte ve il sıralaması bilinmekte idi. Ancak Bilgi Edinme Yasası kapsamında artık bu bilgiler paylaşılamamaktadır. Ancak edindiğimiz bilgilere göre 2012'den bu yana Tercih Danışma Merkezlerimiz tarafından tercihini yapanların yapmış olduğu tercihler doğrultusunda yerleşme oranında artışın neredeyse iki katına çıktığını ve il bazında yerleştirmede sıralamamızı 12-13 ilin önüne geçirdiğini belirtti. Öğrencilerimizin mutlaka uzmanlarımızla yani sizlerin eşliğinde tercihlerini yapmalı, adayların tercihlerinde özellikle ÖSYM verilerini kullanmalarını; internette bulunan tercih robotlarının güncel olmama ihtimalini göz ardı etmemelerini önemle istiyoruz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milli Eğitim Müdürlüğü Tercih Danışmanlık Hizmeti Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement