Milletvekili Yetiş, Engelli Stk'ları ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Yetiş, Engelli Stk'ları ile Bir Araya Geldi

Milletvekili Yetiş, Engelli Stk\'ları ile Bir Araya Geldi

Adıyaman’daki engelli STK’ları ile bir araya gelen AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, “Engelliler konusunda her vicdanlı vatandaşımız AK Parti’nin bir devrim yaptığını kabul edecektir” dedi.

22.12.2013 14:43

Adıyaman'daki engelli STK'ları ile bir araya gelen AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, "Engelliler konusunda her vicdanlı vatandaşımız AK Parti'nin bir devrim yaptığını kabul edecektir" dedi.

Adıyaman Üniversitesi Turizm MYO Uygulama Oteli Salonu'nda STK temsilcileriyle çalıştay düzenleyen Milletvekili Murtaza Yetiş, onlarla görüş alışverişinde bulundu.

Çalıştayda istihdam, erişilebilirlik ve mevzuat konularında görülen eksikler tespit edilirken, çalıştay sonunda tespit edilen eksikliklerle ilgili çalışma yapacak.

AK Parti'nin 2002 den bu yana engelliler konusunda yapılamaz denilen birçok alana el attığını ve önemli değişimler yaşandığını gönül rahatlığı ile söyleyebileceğini dile getiren Murtaza Yetiş, "Engellilik konusunda çok farklı başlıklarda birçok farklı problem vardı. Bu problemlerin birçoğu tasniflenmek suretiyle çözüme kavuşturuldu. Halen sahada devam eden problemlerle alakalı çalışmalarımız sürüyor. En son Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Teşkilat taslak kanununa eklenmesi amacıyla 9 tane kanun teklifini meclise verdik. İnşallah olumlu sonuç alacağımızı düşünüyorum" dedi.

Adıyaman'da 2014'te inşaatına başlanacak olan Aktif Yaşam Merkezi ile ilgili sürecin olumlu gittiğini söyleyen Yetiş, " Aktif Yaşam merkezi İstanbul'da yaşayan bir Adıyamanlı kardeşimizin 1,5 yıl önce bize getirdiği bir projeydi. Bu projeyi önemsedik. Aile Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde olumlu bir süreç ortaya çıktı. Proje ile ilgili mimari yarışamaya çıkıldı. Yarışma sonuçlandı. Kısa bir zaman sonra bakanlıkça açıklanacak. Projenin kanuni alt yapısı için de meclise bir kanun teklifi verdik. Bu şekilde Adıyaman'da ilki yapılacak olan Aktif Yaşam Merkezi ismiyle engellilerimizin geniş anlamda faydalanacakları bu kurum tüm Türkiye'de uygulanan bir projeye dönüşmüş olacak" diye konuştu.

Engelli dernekleri bu çalışmadan dolayı Milletvekili Yetiş'e teşekkürlerini dile getirdiler. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Yetiş, Engelli Stk'ları ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement