Milletvekili Sal'dan Kurtuldu - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Sal'dan Kurtuldu

Milletvekili Sal\'dan Kurtuldu

Fazladan yol yapmak yerine Sal ile çaydan karşıya geçen AK Parti Muğla milletvekili seçim öncesi verdiği 'Köprü' sözünü yerine getiriyor.

29.04.2013 10:06  Güncelleme: 10:52

Son genel seçimlerde seçmenlerine ulaşabilmek için 40 kilometre fazladan yol yapmak yerine Sal ile çaydan karşıya geçen AK Parti Muğla milletvekili seçim öncesi verdiği 'Köprü' sözünü yerine getiriyor. Milletvekili Ali Boğa, Haziran ayında aynı köylere köprüdeng eçeceğini açıkladı.

Eşen Çayının iki yakasında bulunan Korubükü ile Demirler Köylerini birbirine bağlayacak olan köprünün temeli törenle atıldı. 93 işgününde bitirilmesi planlanan köprü için müteahhit firma ile pazarlık yapan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, "Köprünün açılışı 1 Haziran'da yapılacak. Şimdiden herkesi davet ediyorum" dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'nın genel seçimler öncesinde seçmenlere ulaşmak için sal yardımıyla geçtiği alana köprü yapılıyor. 10 Nisan tarihinde 840 Bin TL+KDV'lik tutarla ihale edilen köprü için temel atma töreni düzenlendi. Bir kum ocağının yaptığı derme çatma köprünün sele kapılmasından sonra ulaşımlarını yıllardır akaryakıt bidonlarından yapılan sal yardımıyla gerçekleştiren iki köy halkı temel atma töreninin bayram yerine çevirdi. Alanda saç böreği pişirerek konuklarına ikramda bulunan vatandaşlar, AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'yı da şiirler okuyarak karşıladı.

SALA BİNENLER YAPTIRIYOR

İki köyün ulaşımını 40 kilometre kadar kısaltmasının yanı sıra bir turizm cenneti olan dünyaca ünlü Saklıkent'e Kumluova, Karadere ve Eşen beledileri ile 7 köyün ulaşımına da kolaylık sağlayacak köprünün temel atma töreninde köprü yapımıyla ilgili süreci özetleyen Milletvekili Ali Boğa, "Milletvekili adayı olduğumuz 2011 seçimlerinin Haziran Ayında buradan sal ile geçtik. O gün köprüyü yaptıracağımıza dair söz vermiştik. Köprünün yapımı için 'Sala binenler yaptırsın' diyenleri de 1 Haziran'daki açılışımıza bekliyoruz" dedi.

GELMESEYDİM ANLAYAMAZDIM

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan'n yanı sıra İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Turhan, Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat ve çok sayıda köy halkının katıldığı törende Eşen Belediye Başkanı Musa Yapıcı ile İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Veli Çelik köprüyle ilgili görüşlerini aktardı. Demirler Köyü Muhtarı Ali Girgin ve Korubükü Halil Kocaer, köprünün yapımında emeği geçenlere teşekkür ederken; Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ise "Buraya gelmeseydim köprünün bu kadar ihtiyaç olabileceğini anlayamazdım. Böyle bir hizmet yapabildiğimiz için oldukça mutlu olduk" şeklinde konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Sal'dan Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement