Milletvekili Özbek, Bayram Ziyaretinde - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Özbek, Bayram Ziyaretinde

Milletvekili Özbek, Bayram Ziyaretinde

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, bayramın ikinci günü de ziyaretlerini sürdürdü.

21.08.2012 14:49

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, bayramın ikinci günü de ziyaretlerini sürdürdü.

Milletvekili Özbek, beraberinde bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Daştan, İl Genel Meclisi Üyesi Ali Çiçek ve parti yöneticileriyle birlikte Aydıntepe, Arpalı ve Konursu beldelerini ziyaret ederek halkın bayramını kutladı.

Aydıntepe'yi ziyaretinde Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, Ak Parti Aydıntepe İlçe Başkanı Ahmet Arslan ve Aydıntepe İl Encümeni Kurban Altuntaş ve partililer tarafından karşılanan Özbek ve yanındaki heyet Arpalı'da ise Arpalı İl Teşkilatı Başkanı Özcan Irmak ve partililer karşılandı.

Aydıntepe ve Arpalı'da halkın bayramını kutlayan Vekil Özbek 23 Ağustos 2012 tarihinde Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın Bayburt'a gerçekleştireceği ziyaret ve Kop Tüneli'nin temel atma töreni hakkında bilgiler aktardı.

Vekil Özbek, TYÇP kapsamında Bayburt'ta başlayacak 2 bin kişilik istihdam için işsiz olanların İşkur'a müracaat etmelerini hatırlattı.

Ardından Konursu beldesine geçen Vekil Özbek, burada Ak Parti İl Teşkilat Başkanı Ali Yazıcıoğlu tarafından karşılandı. Vakıfların kontrolüne geçen Konursu Merkez Ulu Camii'ndeki ikindi namazını kılan Vekil Özbek, cami çıkışı halkla bayramlaştı.

Konursu çay bahçesinde Konursulu vatandaşların sorunlarını dinleyen Vekil Özbek, burada Bayburt'ta bu yaz kısmi olarak yaşanan su sıkıntısına dair açıklamalar yaptı.

Konursu'nun içme suyuna dair sorulan soruları yanıtlayan Vekil Özbek şu açıklamalarda bulundu: "Yer altından çıkan suyun devletin olduğuna dair kanuni bir düzenleme gerekiyor. Yukarıdaki köyler diyor ki ben Konursu'ya su vermem. Bu sular devletin suları. Diğer yandan Yukarı Pınarlı'ya İl Özel İdaresi olarak gölet yaptık. Yapılırken de dedik ki üç köy bundan faydalanacak. Yukarı Pınarlı suyu gölette tutup su vermem diyor. Ne yapacaksın suyu?

'Göletin içinde duracak' deniyor. Yazbaşı fazla su geldiğinde ne olacak? Gölet taşacak. ' O zaman akıtırız' deniyor. O zaman boşa akıtacaksın. Şimdi

niye kullanmıyorsun? Komşuluk ilişkilerinde su meselesi çok büyük bir mesele oluyor maalesef. Zamanında köyler arasında vurgun dahi olmuş bu konuda."

Gökçedere'de bu yaz yaşanan sulama sorununa da değinen Vekil Özbek, "Göletlerde tüm dünyada balık yetiştiriliyor. Balık milli servettir. Gökçedere göletinde vatandaş balık yetiştiriyor. Bunun bir sakıncası yok. Balıkçı İl Özel İdaresi'ne ihaleye girmiş burayı 10 yıllığına kiralamış. Geçen göletin ağzı açılarak su boşa akıtıldı balıkları öldürtmek için. Mahkeme ihtiyati tedbir kararı koydu göletteki su için. Bu sefer vatandaş arazisini sulayamadı. Komşuluk ilişkilerinde yaşadığımız sıkıntıdan dolayı bu tür su problemleri ve diğer problemler çıkıyor. Allah bizleri yaratmış. Rızkımızı,havamızı, suyumuzu veriyor. Bunları insanlar sebeplensin diye yapıyor. Allah'ın bize bahşetmiş olduğu şeyleri biz birbirimizden kıskanıyoruz." diye konuştu.

Bu yıl Konursu göletinin yapım ihalesini hedeflediklerini belirten Vekil Özbek, komşu köylerde içme suyunun boşa akıtılıp Konursu'ya verilmemesi konusunda "Konursulu niye leziz su içmesin ki? " diye sordu.

Bayburt'un başka köylerinde yaşanan su sıkıntılarına da değinen Vekil Özbek, komşuluk ilişkilerinin önemi üzerinde durarak bu sorunların aşılabileceğini kaydetti.

Konursu halkına Allah'tan sağlıklı, huzurlu, uzun ömürler nasip etmesini dileyen Vekil Özbek, daha nice bayramlara beraber girmek temennisinde bulundu.

21.08.2012 14: 29: 00

TSI

NNNN - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Özbek, Bayram Ziyaretinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement