Milletvekili Genel Seçimi - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Genel Seçimi

Milletvekili Genel Seçimi

HDP'nin genel seçimlerde yüzde 10 barajını aşması üzerine, Bursa'da kutlama yapıldı.

08.06.2015 22:03

HDP'nin genel seçimlerde yüzde 10 barajını aşması üzerine, Bursa'da kutlama yapıldı.

Nilüfer HDP Seçim Bürosu önünde bir araya gelen partililer, halay çekerek partilerinin başarısını kutladı.

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre HDP'den Bursa milletvekili seçilen Asiye Kolçak da buradaki kutlamalara katıldı.

Kolçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu zaferin halkların inancı ve emeğiyle kazanılan bir mücadele olduğunu söyledi.

Bu başarıya inandıklarını belirten Kolçak, "Başından beri buna inanıyorduk. Örgütlerimizin muazzam çalışmasıyla, bir ekip ruhuyla, inançla kazanılan bir sonuçtur. Hem Bursa'da hem de Türkiye'de bir ilki başardık. HDP halkların beklentilerine layık olan ve bunu savunan, gerçekleştiren bir partidir" diye konuştu.

İstedikleri başarıya ulaştıklarını belirten Kolçak, şunları ifade etti:

"Bugün azmin zaferidir. Biz savunduğumuz, ilkesel değerlerimizi savunmaya devam edeceğiz. O çok renkliliği, çok kültürlülüğü, toplumsal cinsiyetçi yapıdan tutalım insan haklarına kadar bütün toplumun taleplerini kendi talebi gibi, kendi sorunu gibi kabul eden, oradan yaklaşan bir mücadeleyi esas alacağız. Kadınların, gençlerin emekçilerin bütün toplumsal kesimlerin beklentileri için tek başına değil tabii ki, partimle, yol arkadaşlarımla buradaki Bursa halkıyla birlikte bir yeni sayfa açacağız. Bursa'dan büyük insanlığa çok büyük katkı sunacağız buna inanıyorum."

Kolçak daha sonra Osmangazi Emek Seçim Bürosu önündeki kutlamalara katılarak burada kendisini bekleyen partilileri selamladı.

Burada da toplanan partililer yerel sanatçıların verdiği konseri dinledi, parti flamaları ve Türk bayrağının yanı sıra, İmralı Cezaevi'nde ağırlaştırılmış hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıyıp sloganlar attı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekili Genel Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement