Milas'ta Kredi-Kefalet Kooperatifi Seçimleri Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Milas'ta Kredi-Kefalet Kooperatifi Seçimleri Tamamlandı

Milas\'ta Kredi-Kefalet Kooperatifi Seçimleri Tamamlandı

Milas Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin seçimli genel kurulunda 4 oda başkanının Türkiye'de bir ilk gerçekleştirerek bir araya geldiği liste kazandı.

05.03.2012 09:59

Milas Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin seçimli genel kurulunda 4 oda başkanının Türkiye'de bir ilk gerçekleştirerek bir araya geldiği liste kazandı.

Milas Esnaf, Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 2011 yılı seçimli olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

28 yıllık başkan Kemal Karaca'nın çekilmesiyle tek liste halinde gidilen genel kurulu Nurol Paskal, Celal Devrim, Tayip Kömür, Mustafa Sezgin ve Yaşar Avcı'dan oluşan liste kazandı.

Genel kurula Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Güllük Belediye Başkanvekili Tevfik Kırçın, eski milletvekili Fevzi Topuz, Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, MHP Milas İlçe Başkanı Mehmet Ali Şimşek, CHP İlçe Başkanı Suat Özcan, Muğla İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Kocabaş, Milas Belediye Meclis Üyesi Aşkın Kılınç, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, bölgedeki sivil toplum örgütü başkanları ve çok sayıda kooperatif ortağı katıldı.

Divan başkanlığına oybirliğiyle İsmail Başoğlu seçilirken, üyeliklere de Ümit Kazık ve Ali Tongul seçildi.

Kongreye kooperatif ortaklarının ilgisinin yoğun olduğu gözlendi. Kooperatifin 1030 ortağından yaklaşık 600'ü salonda hazır bulundu.

Gündem gereği Kemal Karaca yönetimi, yapılan açık oylama sonucu mali ve idari olarak aklandı.

İbra oylamasının ardından S.S. Milas Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 28 yıllık başkanı Kemal Karaca'ya plaket verildi. Karaca, teşekkür konuşmasında ortaklara ve yeni seçilecek isimlere başarılar diledi. Karaca'nın veda konuşması büyük alkış aldı.

Konuşmanın ardından divan başkanı, yönetim kurulu aday listesinin iletilmesini istedi.

Yapılan açık oylama sonucu, kooperatiflerin oy birliğiyle Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, Milas Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Tayip Kömür, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin ve Yaşar Avcı'nın asil olduğu liste 4 yıllığına Milas Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin yönetim kurulu olarak seçildi.

Yeni yönetim kurulu adına konuşmayı Celal Devrim yaptı. Devrim, Kemal Karaca'yı onursal başkanları olarak kabul ettiklerini belirterek, "Daha önce çok sandıklara girdik çıktık ama hiçbirinde bu kadar duygusal anlar yaşamamıştım. Bize verdiğiniz desteklerden ötürü teşekkür ederim." dedi.

Kooperatifin yönetim kurulu yedek üyeliklerine Metin Atila, Yurdal Dere, Şafak Kaya, Eyüp Dönmez, Önder Sevim seçildi.

Denetim kurulu üyeliklerine Halil Kaya ve Özcan Alptekin seçildi.

Oylama sonucu göreve gelen isimler, kürsüye gelerek poz verdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milas'ta Kredi-Kefalet Kooperatifi Seçimleri Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement