Milas Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, Afet Bölgesine Ulaştı - Son Dakika
Yerel

Milas Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, Afet Bölgesine Ulaştı

Milas Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, Afet Bölgesine Ulaştı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen iki büyük depremin ardından Milas Belediyesi tarafından oluşturulan arama kurtarma ekibine bağlı 26 personel, İskenderun İnönü Meydanı’ndaki arama kurtarma ve genel koordinasyon çalışmalarına destek vermeye başladı.

08.02.2023 18:03  Güncelleme: 18:21

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen iki büyük depremin ardından Milas Belediyesi tarafından oluşturulan arama kurtarma ekibine bağlı 26 personel, İskenderun İnönü Meydanı'ndaki arama kurtarma ve genel koordinasyon çalışmalarına destek vermeye başladı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen iki depremin ardından çalışmalara başlayan Milas Belediyesi, 26 kişilik arama kurtarma ekibini deprem alanına gönderdi. Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı 17 ve Fen İşleri'ne bağlı 9 personelle birlikte deprem bölgesine ulaşır ulaşmaz arama kurtarma ve genel koordinasyon çalışmalarına başlayan ekipler, büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da İskenderun İnönü Meydanı'ndan afet çalışmaları hakkında gelinen son durum hakkında bilgi aktardı. İskenderun'unİnönü Meydanı'ndan yurttaşlara seslenen Başkan Tokat, şunları söyledi:

"SAMANDAĞ, KIRIKHAN, HASSA, DEFNE GİBİ BAZI YERLERE HİÇ YARDIM GİTMEDİĞİ BELİRTİLİYOR"

"Gerçekten çok büyük bir hasar var. Büyük apartmanlar tuz buz olmuş durumda. Burada sabah saatlerinden itibaren yoğunlaşan bir kurtarma faaliyeti var ama daha önce burada etkili bir kurtarma faaliyeti yapılamamış. Ciddi bir koordinasyon eksikliği var. Yapıların birbirine bitişik olması ve depremin şiddeti bu hasarı meydana getirdi. Ekipler şu anda yoğun olarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Kentte henüz müdahaleye gidilmemiş ya da müdahaleye gidilip yarıda bırakılmış çok sayıda bina bulunmakta. Diğer ilçelerde de buna benzer sıkıntılar yaşanmaktadır. Samandağ, Kırıkhan, Hassa, Defne gibi bazı ilçelere hiç yardım gitmediği belirtiliyor.

"SAMANDAĞ VE DEFNE'YE BİRER TIR YÖNLENDİRDİK"

Biz Milas Belediyesi olarak bu akşam deniz yoluyla gelecek iki TIR'dan birisini Samandağ'a, diğerini de Defne'ye yönlendirdik. Diğer gelen TIR'larımızı da ihtiyaç durumuna göre yönlendireceğiz. Milas Belediyesi yardım ve kurtarma ekibi de kente ulaşmak üzere. Onlar da ihtiyaç duyulan yerlerde kurtarma ve yardım çalışmalarına katılacaklar. Tarsus'ta EXPO alanında koordinasyon ve toplanma merkezi oluşturulmuş durumda. Biz de ekiplerimizi oraya yönlendireceğiz. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Hava şartlarının bugün daha iyi olması çalışmaları biraz daha kolaylaştırıyor."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Milas Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, Afet Bölgesine Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement