MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz Açıklaması

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz Açıklaması

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu'nun memleketi olan Şuhut ilçesinin ciddi sıkıntılarının olduğuna dikkat çekerek, ilçenin en önemli geliri olan patatesin birkaç yıldır depolarda...

03.03.2013 14:06

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun memleketi olan Şuhut ilçesinin ciddi sıkıntılarının olduğuna dikkat çekerek, ilçenin en önemli geliri olan patatesin birkaç yıldır depolarda kaldığını söyledi.

Belde ve köy ziyaretlerini sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz ve beraberindeki heyet hafta sonu Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun memleketi olan Afyonkarahisar'a bağlı Şuhut ilçesini ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaretler sırasında konuşan Milletvekili Yılmaz, ilçe, belde ve köy ziyaretlerini sürdürdüklerini ifade ederek, "Bu hafta Şuhut ilçemizde ziyaretlerimize devam ettik. Şuhut'un her açıdan önemi büyük. Şehrimizin tarım ve hayvancılık alanında en önemli ilçelerinden siyasi olarak ise Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'nun memleketi. Ancak Şuhut ciddi sıkıntılarla yüz yüze. Bir kaç yıldır ilçenin en önemli geliri olan patates depolarda kalıyor. Alan, satan yok. Ürün depolarda çürüyor. Hayvancılık para etmiyor, yem pahalı besiciliği, sütçülüğü bırakmış Şuhutlular artık. İlimizde, ülkemizde olduğu gibi Şuhut ilçemizde de insanlarımız tefeci, banka, icra kıskacında can çekişiyor. Beraber Pazar yerinde gezdik sıkıntıları dinledik. Siftah yapamayan esnaf var. Temel ihtiyacını almakta zorlanıyor insanlar. Şuhut'ta ilçe merkezinden sonra beldelerimizde ziyaretlerimizi sürdürdük. Şuhut'ta ziyaretlerimize belediye statüsünde kalan tek belediye Karadilli Kasabası'nda başladık. Kapanan belediyelerden olan Karacaören, Atlıhisar ve Efe Kasabalarını ziyaret ettik. Kahvehaneler dolu. Kahveciler bile sıkıntı içinde çay parası dahi alamadıklarını söylüyorlar. Patates üreticileri birinci sınıf patatesin 20 kuruştan fazla etmediğini, maliyetini bile karşılamadığını, bunun yanında alanın olmadığını, alanların 5-6 ay vade ile aldıklarını söylüyor. Kasabalarda icra dosyası olmayan insan sayısı yok denecek kadar az. Hatta tefeciye düşmüş insanlar var. Bir de hemşehrileri Orman ve Su Bakanının çıkarttığı sulama kuyularına su sayacı takılması zorunluluğuna isyan ediyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement