Mevlana Haftası - Son Dakika
Yerel

Mevlana Haftası

Mevlana Haftası

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, "Mevlana bizim tarihimizdir, inancımızdır, kültürümüzdür, kimliğimizdir, özümüzdür" dedi.

05.12.2012 15:08

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, "Mevlana bizim tarihimizdir, inancımızdır, kültürümüzdür, kimliğimizdir, özümüzdür" dedi.

Arpacıoğlu, Mevlana Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, Mevlana Celaleddin Rumi'nin bütün dünyada tanınan, sevilen, benimsenen bir gönül sultanı olduğunu ifade etti.

Mevlana'yı tanıma, anlama ve onun gibi yaşama gayreti içinde olunması gerektiğini vurgulayan Arpacıoğlu, şunları kaydetti:

"Yaradılış gayesini doğru tespit edip, içlerindeki manevi boşluğu doldurma arzusu ile dünya insanlığı onu daha yakından tanımak, felsefesini idrak ve hayatlarında tatbik etmek için gayret göstermektedir. Her yıl on binlerce insan bu duygularla ülkemize gelmektedir. Mevlana bizim tarihimizdir, inancımızdır, kültürümüzdür, kimliğimizdir, özümüzdür. Ünye Belediyesi olarak, Türk - İslam kültürünün Anadolu'da oluşmasına, yerleşmesine ve yayılmasına büyük katkısı olan Mutasavvıf ve Şair Mevlana Celaleddin Rumi'nin Ünye'de de hatırlanması, O'nun hayatı ve şiirleri ile verdiği mesajların bilhassa gençler başta olmak üzere insanlarımıza anlatılmasının ve aktarılmasının faydalı olacağı düşüncesindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlana'yı rahmet, minnet ve şükranla anarken, Mevlana'yı Anma Haftası'nın da hayırlara, hayırlı hizmetlere vesile olmasını dilerim."

Muhabir: Hacer Öztürk

Yayıncı: Dilek Sezen - ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mevlana Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement