Meslek Lisesinden Lys'de Büyük Başarı - Son Dakika
Yerel

Meslek Lisesinden Lys'de Büyük Başarı

Meslek Lisesinden Lys\'de Büyük Başarı

Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, büyük bir başarıya imza atarak 2014-2015 eğitim öğretim yılında mezun ettiği 389 öğrenciden 240’ını üniversiteye yerleştirmeyi başardı.

21.08.2015 16:16

Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, büyük bir başarıya imza atarak 2014-2015 eğitim öğretim yılında mezun ettiği 389 öğrenciden 240'ını üniversiteye yerleştirmeyi başardı. Çok sayıda öğrencisini makine mühendisliği, sınıf öğretmenliği, iletişim ve ilahiyat fakültesinin de aralarında bulunduğu farklı fakültelere kayıt olmalarını sağlayan lisenin önümüzdeki yılki hedefi ise tıp fakültesine öğrenci gönderebilmek.

Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Bozoğlu, "1 yıl önce bu okula müdür olarak görevlendirildim. Geçen eğitim öğretim yılında lisans programlarımıza maalesef 16 öğrencimiz yerleştirilmişti. Bu sayının çok düşük olduğunu gördük. Bu eğitim öğretim yılında tüm arkadaşlarımızla güzel bir gayret sarf ederek bu sayıyı nasıl arttırabiliriz diye bir takım çalışmalar yaptık ve bu yıl mutlu sona ulaştık. Ama bu tam mutlu son sayılmaz. Bu tablonun daha da artması lazım. Eski iddiamı bu vesile ile tekrarlamak istiyorum neden Tıp Fakültesi kazanan öğrencimiz olmasın. Önümüzdeki yıl hedefimiz mutlaka Tıp Fakültesine öğrenci gönderebilmek. Çünkü hiçbir engel yok. Anadolu Meslek Lisesi, Anadolu teknik lisesi öğrencilerimiz diğer Anadolu fen liselerinde görülen derslerin tamamını okulumuzda görmekteler. Artı mesleki eğitim görmekteler. Bu nedenle önümüzdeki yılarda bu tablonun çeşitlenmesini daha güzel sonuçlarla karşılaşmamızı ve sayının daha da artması için hep beraber gayret göstereceğiz" dedi.

"ARTIK MESLEK LİSESİ SÖZÜNÜ KULLANMAMIZ LAZIM"

Bu sene başta Mühendislik olmak üzere Öğretmenlik, Gazetecilik hatta İlahiyat Fakültesine bile öğrenci gönderebilen okulun artık meslek lisesi kavramından soyutlandığının altını çizen Bozoğlu, "Bu tablo gerçekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olduğunun bir göstergesidir. Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin önündeki engellerin tamamen kalktığı ve gençlerimizin buraya gelirken hedeflerini lisans programı olması gerektiğini söylüyoruz. İyi çalışırlarsa ve hedeflerini büyük tutarlarsa önümüzdeki yıl bu tablonun daha iyi olacağına inanıyorum. Bu Meslek Lisesi algısını değiştirerek artık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi algısını tüm velilerimiz ve öğrencilerimizle paylaşmamız gerekiyor. Artık bu meslek lisesi sözünü kullanmamız lazım. Çünkü bu yanlış algı oluşturuyor. Bu şekilde işe başlarsak hedeflerini büyük tutarlarsa sonuçların iyi olacağına inanıyorum. Bizde ekip olarak 185 kişilik öğretmen grubuyla bu işi en güzel şekliyle yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

240 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTELİ OLDU

Bu yıl 389 öğrenci mezun ettiklerini belirten Bozoğlu, "Bu öğrencilerimizin 29'u lisans programlarına yerleşti. 186 öğrencimiz sınavsız geçiş hakkı kazandı. 26 öğrencimiz sınavla ön lisans programlarımıza yerleşti. Toplamda 240 öğrencimiz üniversiteli oldu. 389 öğrencimizden 240'ını üniversitelere gönderdik. Bu bizim için büyük bir başarıdır. Mezun olan öğrencilerimizin yüzde 60'ını üniversiteli yapmış olduk. Geriye kalan 150 öğrencimiz de kendi alanları ile ilgili sanayide başarılı bir şekilde çalışmalarına devam edecekler. Önümüzdeki yıl onlarda mutlaka ön lisans ve lisans programlarına hazırlanarak üniversiteli olmak için onlarda gayret edeceklerdir diye inanıyorum. Bu başarının altında kat sayının kalkması temel şartlardan bir tanesi. Çünkü öğrenciler ne kadar çalışırlarsa bu kat sayı adaletsizliği onları frenliyordu ama şuanda hiçbir engel yok önlerinde. Bunun için gençler iyi çalışırlarsa neden tıp fakültesi bile olmasın diyorum. Çok iddialı konuşuyorum çünkü hazırladığımız programlar Anadolu Teknik Lisesi programları çok yüklü bir programdır. Ekibimiz güçlü öğrencilerde güçlü olduğu zaman her türlü başarıyı yakalayabiliriz" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meslek Lisesinden Lys'de Büyük Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement