MESİAD Zonguldaklılar Derneğini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

MESİAD Zonguldaklılar Derneğini Ziyaret Etti

MESİAD Zonguldaklılar Derneğini Ziyaret Etti

Zonguldak'ta kurulan MESİAD Başkanı Ümit Velioğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Zonguldaklılar Derneğini ziyaret etti.

12.09.2013 16:18  Güncelleme: 16:25

Zonguldak'ta kurulan Maden ve Enerji Sanayicileri İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ümit Velioğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Zonguldaklılar Derneğini ziyaret etti.

Zonguldaklılar Derneği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu ile görüşen başkan Ümit Velioğlu ve yönetim kurulu üyeleri Zonguldak gündemi ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette ağırlıklı olarak özelleştirme sürecinde olan ÇATES konuşuldu.

MESİAD Başkanı Ümit Velioğlu Zonguldaklılar Derneğine nezaket ziyaretinde bulunduklarını ifade ederek özelleştirme sürecinde olan ÇATES'i değerlendirdi. Velioğlu," Zonguldak gündemiyle ilgili başkanımızla görüş alışverişinde bulunacağız. Özellikle ÇATES süreciyle ilgili olarak görüş alışverişinde bulunacağız. Zonguldaklılar derneği önemli bir dernek bizim için. Zonguldak'ta haddinden fazla dernek var, içlerinde gereksiz olan pek çok dernek var. Bu sivil toplum hareketinin pozitif etkisinin azalmasına neden oluyor. Bizim düşüncemize göre bu derneklerin üstünde Zonguldaklılar derneğin olması önemlidir. ÇATES süreciyle ilgili olarak çalışmalarımız var. Dosya hazırlıyoruz bu dosya ile ilgili olarak Ankara da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız'a bir sunum gerçekleştireceğiz. ÇATES Zonguldak için çok önemli bir konudur" dedi.

Zonguldaklılar Derneği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdi. ÇATES ile ilgili olarak Kalaycıoğlu," Zonguldak'ın gündeminde olan konulara hassasiyetimiz çok fazladır. ÇATES'in özelleşmesi sıradan bir konu değildir. Kim ne derse desin Zonguldak kömüre dayalı bir şehirdir. TTK küçülürken özel sektör gelişmeye başlamış, halen Zonguldak gelir, gider ve ihtiyaçlarını kömürden karşılıyor. Bize ve Zonguldak siyasetine sıkıntı veren bir hadise olması gerekirken, sözlerim yanlış anlaşılacak belki ama ben Zonguldaklıyım, Zonguldak adına konuşuyorum. TTK'nın küçülmesi, lauvarın özelleştirilmesi, özel sektör maden ocaklarında çıkartılan bir takım sıkıntılar Zonguldak ekonomisine büyük bir sıkıntı veriyor. Şimdi Zonguldak'ta hiç kimse ben madenci olayım diye can atmıyor. Çatalağzı lauvarını siz tamamen kar amaçlı dışarıdan gelen, Zonguldak dışından gelen bir firmaya verirseniz ve o firmada kömürü dışarıdan getirirse burada sayın başkanım 50 kişi çıkartır, bir başka işletme 100 kişi çıkartır. Satamadığınız zaman üretmenin bir anlamı yoktur. Zonguldak halkı bundan sıkıntı duyacaktır. Başbakanımız Zonguldak ve maden kömürüne önem veriyor. Bana göre başbakana gereken raporlar düzgün bir şekilde verilirse ben bu sorunun çözülebileceğini düşünüyorum. Herkesin yaşadığı şehre sahip çıkmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MESİAD Zonguldaklılar Derneğini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement