Mersin Giad, Sosyal Medyada Mersin'i İngilizce Tanıtıyor - Son Dakika
Yerel

Mersin Giad, Sosyal Medyada Mersin'i İngilizce Tanıtıyor

Mersin Giad, Sosyal Medyada Mersin\'i İngilizce Tanıtıyor

Mersin artık sosyal medyada İngilizce olarak tanıtılıyor.

14.08.2014 11:24

Mersin artık sosyal medyada İngilizce olarak tanıtılıyor. Türkiye'de bir ilke imza atan Mersin GİAD, Twitter'da kent adına İngilizce hesap açtı. Kısa sürede on binlerce takipçiye ulaşan "Royal Mersin" hesabında düzenli olarak kentin tarihi ve turizmine ilişkin bilgiler paylaşılıyor.

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) Başkanı Alper Gürsoy, yaptığı yazılı açıklamada, kent turizminin tanıtımı için sivil toplum kuruluşlarının da harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Gürsoy, Mersin GİAD olarak bu düşünceden yola çıkarak, dünyanın en yaygın sosyal medya ağı Twitter üzerinden, https://twitter.com/royalmersin adlı bir hesap oluşturduklarını ifade etti. Yaklaşık 3 ay önce açılan "Royal Mersin" hesabından düzenli olarak İngilizce paylaşım yapıldığını bildiren Gürsoy, "Takipçi sayımız da şimdiden 16 bini geçmiş durumda. Tamamen Mersin'in tanıtımına, tarihi, turizm ve kültürel özelliklerine yönelik sosyal medya hesabı, bu anlamda Türkiye'de bir ilk" dedi.

"Royal Mersin" hesabını yöneten profesyonel sosyal medya şirketinin, hazırlanan İngilizce bantları her gün yüz binlerce kişiye ulaştırdığını da kaydeden Gürsoy, şöyle devam etti: "Mersin'le ilgili hazırlanan İngilizce tanıtım bantları, çalıştığımız sosyal medya şirketinin kendi dağıtım ağı içinde çok geniş kitlelere ulaşıyor. Bu kullanıcıların bir bölümü dünyadaki, özellikle de Avrupa'daki çok önemli kişiler. Aralarında sanatçılar, yazarlar, şairler, siyasetçiler ve bilim adamları bulunuyor. Takipçiler veya paylaşımlarımızı gören kimi kullanıcılar sık sık bizden Mersin hakkında bilgi istiyor, şehrimizin tarihi yerleri, kültürel yaşamını soruyorlar. Kısacası bu çalışmamızla ilgili geri dönüşler çok olumlu."

Mersin GİAD'ın temel amacının kente fayda sağlamak olduğunun altını çizen Gürsoy, "Mersin'in tanıtımı sadece turizmle ilgili kurum ve kuruluşlara bırakılırsa yanlış olur. Sivil toplum kuruluşları da bu konuda üzerine düşeni yapmak zorunda. Zira Mersin özellikle turizmden hak ettiği payı alamıyor. Alabilmesi için de tanıtım ayağına büyük önem vermek zorundayız. Turizmde önemli bir destinasyon Mersin, ancak bunun avantajını yaşayamıyor ne yazık ki. Kentimizin özellikle yurtdışında tanıtımı konusunda sosyal medyanın büyük yararı olacağını düşünüyor ve bu konuda başlattığımız çalışmada hedefimizi daha da büyütmeyi planlıyoruz. Royal Mersin'e de tüm Mersinlilerin sahip çıkmasını istiyoruz. Çünkü şehrimiz adına yapılmış bir çalışma" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Giad, Sosyal Medyada Mersin'i İngilizce Tanıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement