Mersin'de Kültürel Organizasyon Kursu Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Kültürel Organizasyon Kursu Düzenlendi

Mersin\'de Kültürel Organizasyon Kursu Düzenlendi

Mersin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz, Mersin'in 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Öncesi Eğitim 5 Yaş Grubu'nda bir kez daha Türkiye birincisi olduğunu bildirdi.

11.06.2012 17:15

Mersin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz, Mersin'in 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Öncesi Eğitim 5 Yaş Grubu'nda bir kez daha Türkiye birincisi olduğunu bildirdi.

Mersin'de Kültürel Organizasyon Kursu düzenlendi. Suphi Öner Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen kursun açılışına, Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarını ve Öğrenme Süreçlerini Geliştirme Grup Başkanı Hülya Ertürk Koç da katıldı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz, Yrd. Doç. Dr. Serdarhan Musa Taşkaya ve Yrd. Doç. Dr. Kemal Şahbaz'ın da hazır bulunduğu açılışta konuşan Hülya Ertürk Koç, "Amacımız, okullarımızı kültür merkezi haline getirmek. Bu yüzden ders dışı etkinliklerle, faaliyetleri çeşitlendirmek istiyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çelebiyılmaz da katılımcılara Mersin'in eğitim başarılarını anlattı. Kentin okul öncesi eğitim başarılarını vurgulayan Çelebiyılmaz, "Mersin, birçok eğitim başarısını tatmış bir kent. 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Öncesi Eğitim 5 Yaş Grubu'nda Mersin, yine Türkiye birincisi olmuştur" diye konuştu.

TÜBİTAK tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Adana'da yapılan Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Proje Yarışması Bölge Sergisi'nde, 874 proje arasından seçilen Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 36 okulun projesinin, sergilenen 105 proje arasında yer almaya hak kazandığını anlatan Çelebiyılmaz, şöyle devam etti: "Düzenlenen bölge sergisi sonucu finalist olarak Ankara'ya giden 28 projenin 12'si Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okulların çalışmalarından seçildi. Ankara'da düzenlenen final sonucunda da bir birincilik, 4 teşvik ödülü alındı. Bu başarı, TÜBİTAK merkezinin Mersin olmasıyla en büyük ödülü alınmış oldu."

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE tarafından yürütülmekte olan birçok sosyal içerikli TÜBİTAK ve Avrupa projesinin eğitimin hizmetinde olduğunu vurgulayan Çelebiyılmaz, amaçlarının, eğitimde Mersin'in iyi bir yere gelmesini sağlamak olduğunu söyledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de Kültürel Organizasyon Kursu Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement