Mersin'de Bal Ormanları Kurulacak - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Bal Ormanları Kurulacak

Mersin\'de Bal Ormanları Kurulacak

Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Türkiye'nin ihraç edecek kadar balı olmadığını belirterek, bu açığı kapatmak için Mersin'de bu yıl 20 bal ormanı kuracaklarının bildirdi.

06.01.2012 11:17

Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Türkiye'nin ihraç edecek kadar balı olmadığını belirterek, bu açığı kapatmak için Mersin'de bu yıl 20 bal ormanı kuracaklarının bildirdi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 2012 yılının ilk fidan dikiminin öğrencilerle birlikte gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamaya göre, fidan dikme törenine merkez Mezitli İlçe Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Mezitli Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Gül, "Bebek Fidan Projesi" ile 2009'da Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiklerini anımsatarak, Türkiye'nin geleceğini öğrencilerin belirleyeceğini ifade etti. Gül, kurumlar arası işbirliği ile yapılacak çalışmaların eğitime desteği artıracağını vurguladı.

Mersin Orman Bölge Müdürü Acer ise 2012 yılı projelerini anlattı. Dünya bal üretim pazarında Türkiye'nin yer sahibi olmadığına işaret eden Acer, "80 bin ton bal üretimimizin tamamı iç piyasada tüketiliyor. İhraç edecek kadar balımız yok. Daha fazla bal üretmek için Mersin'de bu yıl 20 bal ormanı kuracağız. Mersin ormancılığında, bundan sonra odun dışı orman ürünlerine, bal ormanlarına ve kuş yuvaları yapmaya daha özel bir önem vereceğiz" dedi.

Mersin'in, ağaç dikiminde 3 yıldır Türkiye birincisi olduğunu anımsatan Acer, bu başarının bu yıl da devam edeceğini kaydederek, fidan dikmek isteyen her okula fidanlarıyla ulaşacaklarının altını çizdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de Bal Ormanları Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement