Merkezi Ortak Sınavların İkinci Gün Oturumu - Son Dakika
Yerel

Merkezi Ortak Sınavların İkinci Gün Oturumu

Merkezi Ortak Sınavların İkinci Gün Oturumu

Denizli'de, 8. sınıflar için ilk kez düzenlenen merkezi ortak sınavlara 14 bin 758 öğrenci katıldı

29.11.2013 13:55

Denizli'de Milli Eğitim Bakanlığı'nca 8. sınıflar için ilk kez düzenlenen merkezi ortak sınavların ikinci gün oturuma 14 bin 758 öğrenci katıldı.

Denizli il merkezinde 69, ilçelerde 109 olmak üzere toplam 178 okulda sınava giren öğrenciler, erken saatlerde okullara geldi. Çocuklarının heyecanına ortak olan veliler de sınav merkezlerinin çevresinde bekledi.

Öğrenciler, okulların kapısına asılan listedeki sınıflarda sınava girdi. Bin 750 öğretmenin görev aldığı sınavlara 14 bin 758 öğrenci katıldı.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavlarının ilk yıl uygulamasının yapıldığını belirterek, merkezi ortak sınavların sorunsuz bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Bu sınavın öğrencilerin birinci kanaat dönemi yazılılarından biri olarak değerlendirileceğini dile getiren Akgül, "Bugün saat 09.00 itibari ile tüm Denizli genelinde sınav sorunsuz bir şekilde başladı ve devam etmektedir. Fen ve Teknoloji, Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden öğrencilerimiz yarım saatlik ara ile sınava giriyorlar. Emniyet birimlerimiz sınav güvenliği için gerekli tedbirler aldılar" dedi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Merkezi Ortak Sınavların İkinci Gün Oturumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement