Memurlardan Bodro Yakma Eylemi - Son Dakika
Yerel

Memurlardan Bodro Yakma Eylemi

Memurlardan Bodro Yakma Eylemi

Türkiye Kamu-Sen ve tarafından memur ve emekli maaş zamlarını protesto etmek amacıyla bordo yakma eylemi gerçekleştirildi.

15.01.2014 14:20

Türkiye Kamu-Sen ve tarafından memur ve emekli maaş zamlarını protesto etmek amacıyla bordo yakma eylemi gerçekleştirildi. Nevşehir'de hükümet konağı önünde maaş bordolarını yakan kamu çalışanları 'hırsız var' diye bağırarak tepkilerini dile getirdi.

Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen bordo yakma eylemine Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların şube başkanı ve temsilcileri ile sendika üyesi kamu çalışanları ve emekliler katıldı.

MHP İl Başkanı Göksel Taşçı ve Merkez İlçe Başkanı Burak Kalfaoğlu'nun da katılarak kamu çalışanlarına destek verdiği bordo yakma eyleminde konuşan Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, imzalanan toplu sözleşmenin ardından 2,5 milyon kamu görevlisi ve 1,8 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesinin başladığını söyledi. İmzalanan toplu sözleşme ile memurların 123 TL, emeklilerin ise 140 TL zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklarını ifade eden Çetin: "Geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama yüzde 10,5; mutfak tüpü yüzde 10,7, su yüzde 9,4 zamlanmış, yoksulluk sınırı 179 TL artmışken; maaşlara 123 lira zam yapmak, adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir. Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor, enflasyon düşüyor masalı, çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kabusa dönüşmüştür" dedi

AK Parti hükümetinin enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurları düşük ücret artışına mahküm ettiğini öne süren Çetin, buna karşın vatandaşların zorunlu harcamalarında dahi enflasyon canavarına teslim edildiğini söyledi.

İktidar 2013'te enflasyon hedefini yüzde 5,3 olarak belirlediğini ve maaşlara bu plana göre zam yaptığını hatırlatan Çetin, 2013 yılında gerçekleşen resmi enflasyonun ise yüzde 7,4 olduğunu kaydetti. Çetin: "Bu oran TÜİK'in enflasyon sepetindeki, çoğunu halkın tüketmediği 454 çeşit ürünün ortalama artışını göstermektedir.Milletimizin tüketmek zorunda olduğu gıda, temizlik, sağlık, ulaşım, haberleşme, ısınma, kira gibi ürünlerdeki fiyat artışları ise 2013'te gerçekleştiği ilan edilen, resmi enflasyonun kat be kat üzerindedir.

Milletimizin en çok tükettiği 47 temel gıda ürünü baz alındığında fiyat artışı yüzde 10,5'i; 17 temel sağlık hizmetinde ortalama yıllık fiyat artışı yüzde 69'u bulmaktadır.Memurlarımız patatese dahi muhtaç bırakılmış, bir zamanlar fakirin yemeği olan kuru fasulye, pilav lüks gıda maddesi haline gelmiştir. Kırmızı etin yalnızca adı kalmıştır. Sebze, meyve el yakmaktadır. Elektriğe fatura oyunlarıyla gizli zam yapılmış, ekmeğimiz bile yüzde 11,7 zamlanmıştır. Buna rağmen memurlara 2014 yılı için 123 lira, 2015 için ise yüzde 3+3 zam yapılması öngörülmüş, memurun enflasyon farkı dahi ellerinden alınmıştır. 2014 yılında çocuk parası, aile yardımı, doğum, ölüm yardımları, ek ödemeler, ek dersler, fazla mesai ücretleri ve tazminatlar artmamıştır.Yapılan zam, memurun ele geçen maaşının tamamı için geçerlidir.123 TL'lik artış en düşük maaşa yüzde 6,8; ortalama maaşa da yüzde 5,1 zam demektir. 2014 ve 2015 enflasyon hedefleri bile dikkate alındığında, bugün memurun eline geçen zam 2014 yılı enflasyonunun altındadır. Gerçekler ortadayken, malum pazarlamacı konfederasyonun da eşlik ettiği masa başı oyunlarıyla memurlarımız, 2015 yılı sonuna kadar devreden çıkarılmıştır. Satış sözleşmesine imza atıp, memurları ekonomik ateşin ortasına atan malum konfederasyon ise bu durumda dahi memurların haklarını korumayı akıl edememekte, ağa babalarının yolsuzluk pisliklerini temizlemeye, onları aklamaya çalışmaktadır" diye konuştu.

Çetin'in konuşmasının ardından memurlar beraberinde getirdikleri maaş bordolarını yakarak hep birlikte 'hırsız var' diye bağırdı. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Memurlardan Bodro Yakma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement