Memur Sen'den Rektör Aydın'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Memur Sen'den Rektör Aydın'a Ziyaret

Memur Sen\'den Rektör Aydın\'a Ziyaret

Memur–Sen İl Başkanı İrfan Bakır,  Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'ı ziyaret etti.

17.09.2013 11:00  Güncelleme: 11:01

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur–Sen) İl Başkanı İrfan Bakır, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'ı ziyaret etti.

Bakır, 2013-2014 eğitim ve öğretim döneminin başlaması münasebetiyle gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı konuşmada, KÜ'nün memleketin en önemli değerlerinden birisi olduğunu belirtti.

Özellikle son yıllarda çok hızlı bir gelişme gösteren üniversitenin, Kastamonu'ya kazandırdığı hareketliliğin gözlerden kaçmadığını dile getiren Bakır, "Gerek öğrenci sayısındaki artış, gerekse de akademik ve idari personel sayısındaki artış, Kastamonu ekonomisine aynı oranda bir hareketlilik getirmektedir. Eğitim– öğretim döneminin üniversitemize ve tüm okullarımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Rektör Aydın da göreve geldiklerinde 10 bin öğrenci ile işe başladıklarını, bu yıl kesin kayıtların tamamlanmasıyla bu sayının 17 bini geçeceğini söyledi.

Aydın, 2015 yılı hedeflerinin 20 bin öğrenci olduğunu dile getirdiklerinde bir çok kişinin kendilerine inanmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Ama görünen o ki, 2014 yılında bu hedefi aşacak ve 22 bin öğrenciye ulaşacağız. Bunun yanında 10 ilçemizde de bu yıl meslek yüksekokullarımız eğitim veriyor. Mevcut fakülte sayımız 8 ve bu sayı önümüzdeki birkaç yıl içinde 12'ye çıkabilir. Üniversite, 3-5 sene önce hayal dahi olmayan yabancı öğrenci kültürüne kavuştu. Bu yıl 148 yabancı öğrenci KÜ'ye kayıt hakkı kazandı. Lisansüstü eğitimde de yabancı öğrenci almak için Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) başvurumuzu yaptık. Göreve geldiğimizde 65 olan öğretim görevlisi sayımız 179'a yükseldi. 220 olan akademisyen sayımız 530'a çıkarken, 400'e yakın idari personelimizle birlikte bin kişilik büyük bir eğitim ordusu halini aldık.  Patent başvurularımız sonuçlandığı zaman patent almış bir üniversite olacağız." - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Memur Sen'den Rektör Aydın'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement